Hoewel Lewis Hamilton vorig jaar op het nippertje geen Formule 1-kampioen werd, lijkt er dit jaar op dat Carlo Sainz de strijd gaat voeren met kampioen Max Verstappen. Hamilton’s Mercedes-collega George Russell staat zelf drie plaatsen boven hem, maar goed, we zijn nog niet eens halverwege het seizoen.

Favoriete sportwagen van Lewis Hamilton

De cultuur in de Formule 1 is bikkelhard, zoals u heeft kunnen zien in de Netflix-docu Drive to survive, en de toekomst voor de zevenvoudige wereldkampioen bij Mercedes is dus niet in beton gegoten. Er wordt momenteel gespeculeerd dat Hamilton in 2023 naar een ander team zou kunnen verhuizen. Ferrari in 2022 naar voren gekomen als een serieuze kampioenskandidaat, nadat er jarenlang weinig werd gepresteerd, wat de kans van een mogelijk transfer van Hamilton naar de Italiaanse ploeg wellicht vergroot.

De Britse coureur weet in ieder geval hoe een Ferrari rijdt, want hij is in het bezit van een uiterst zeldzame, custom Ferrari LaFerrari. Deze sportwagen, waarvan slechts 499 andere modellen zijn gebouwd, in het Rosso Fuoco heeft een waarde van $ 1.2 miljoen en bevat zijn zijn naam en logo op de dorpels. Overigens bezit hij ook nog een LaFerrari Aperta in Satin White.

Toen Lewis zijn twee LaFerrari’s in 2016 bestelde, leverde dat de nodige media-aandacht op. Want wanneer hét gezicht van de Formule 1-tak van Mercedes-Benz privé een (of zelfs twee) van de concurrent aanschaft, roept dat vragen op. Echter is Hamilton altijd open geweest over het feit dat hij als kind altijd al een Ferrari-fan was.

Autoverzameling van de Britste F1-coureur

De 37-jarige beschikt over een autocollectie ter waarde van meerdere miljoenen. De duurste auto die hij bezit is een Shelby 427 Cobra uit 1966, die ongeveer $ 5 miljoen waard moet zijn. Verder heeft hij een Mercedes-Maybach S 600, een Cadillac Escalade en een McLaren P1. Begin dit jaar werd zijn paarse Pagani Zonda 760 LH volgens het Italiaanse Quattroruote magazine verkocht voor maar liefst € 10 miljoen. Ka-ching!

Lewis Hamilton