We weten allemaal dat Lewis Hamilton alles behalve vies is van snelle wagens. Zijn krankzinnige wagenpark liegt er dan ook niet om. Sportwagens, oldtimers en grote SUV’s zijn allemaal bolides die onderdeel zijn van Hamilton zijn uitgebreide collectie. Tot voorheen behoorde daar ook een Pagani Zonda bij, maar dat is niet meer.

Vijf exemplaren van geproduceerd

Enkele dagen gelden schreven we al over zijn Pagani Zonda 760 LH (Lewis Hamilton), die volgens een autoaccount op Instagram verkocht was. Er werd echter niet gesproken over prijzen, maar de Italiaanse autosite Quattroruote meent dat er een som van € 10 miljoen mee is gemoeid. Hamilton doet dit vliegensvlugge monster weg omdat hij al vaker aangaf dat de Italiaanse wagen het minst lekker rijdt van zijn gehele collectie, ondanks dat hij wel genoot van het nodige geluid.

Lewis Hamilton Pagani Zonda

De Zonda in het wild

Lewis Hamilton is niet al te zuinig met zijn Pagani Zonda geweest

Eerder dit jaar werd hij ook gespot in zijn Zonda terwijl hij door de smalle straten van Monaco probeerde te navigeren. Je zou verwachten dat je als Formule 1-coureur de straten van Monaco beter uit je hoofd kent dan zijn eigen penthouse in New York, maar dat was niet helemaal het geval. Hij botste tegen een geparkeerde wagen waardoor de voorkant lichte schade opliep. Dit incident vond plaats na een wilde avond feesten. Dat verklaart ook dat de wagen nog maar 1000 kilometer op de teller heeft staan.

Lewis Hamilton's Pagani Zonda

Dat de wagen niet geweldig rijdt is niet zijn enige probleem. Hamilton focust zich ook op het klimaat en wil daar ook zijn steentje in bijdragen. Hij heeft al een paar elektrische bolides aangeschaft, maar hij heeft ook nog genoeg wagens die een hoop uitstoten. Daarbij doneert hij wel een hoop geld naar goede doelen om het te ‘compenseren.’

Prijs en specificaties van de Zonda

De Zonda is geen goedkope bak. Hij is speciaal voor Hamilton ontworpen en de paarse kleur valt op z’n zachts gezegd opvallend. Hij is een echte racer, dus liet hij de automaat eruit slopen om vervolgens een handgeschakeld mechanisme te implementeren. Onder de motorkap ligt een 7.3-liter atmosferische AMG twaalfcilinder, waar 760 pk uit wordt geperst die zorgt voor een topsnelheid van 350 km/u. De prijs van € 10 miljoen die werd betaald aan de Brit duidt ook aan hoe exclusief deze wagen daadwerkelijk is.