Hoewel Roy Beszelsen, beter bekend als Royalistiq, pas 24 jaar oud is, heeft de YouTuber het genoegen gehad om een tal aan supercars te kunnen rekenen als zijn eigendom. Terwijl hij momenteel rondrijdt in een kanariegele McLaren 720S Spider, nadat hij zijn ABT RSQ8 en Lamborghini Huracán Evo Spyder wegdeed, wordt zijn voormalig Audi R8 door veilingsite Collecting Cars afgehamerd.

Voormalige Audi R8 van YouTuber Royalistiq

“De RSQ8 is en blijft naar mijn mening DE ultieme daily driver en ik heb de auto dan ook met pijn in mijn hart weg gedaan maar financieel gezien was dit voor mij de verstandigste keuze”, schreef Beszelsen begin dit jaar voor hij zijn McLaren kocht. Met de kennis van nu weten we dat hij met “financieel gezien de verstandigste keuze” doelde op de aankoop van zijn ‘droomhuis’ met een overdekt zwembad, gym en een voetbalveldje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Royalistiq (@royalistiq)

In de periode dat Beszelsen startende was met zijn YouTube-kanaal schafte hij een Audi RS7. Nadat zijn following eenmaal begon te groeien ruilde hij die in voor een Audi R8 V10 Plus in het Dynamite Red. Die kocht de YouTuber in november van 2020 en is ondertussen in de handen belandt van Collecting Cars.

De voormalige auto van Royalistiq heeft 610 pk onder de motorkap, 50 pk meer dan de standaard R8. De sportwagen onderscheidt zich verder door middel van een ronkende Capristo-uitlaat en de sportieve spoiler achterop.

Veiling van de V10 sterke sportwagen

Op de veilingsite valt te lezen dat er in totaal 37,094 kilometer mee gereden, toen Roy ‘m kocht stond er 23.000 kilomter op de teller. Verder leert een simpele kentekencheck ons dat er destijds, in mei van 2016, € 289.057 voor is betaald. Hoewel de auto al ruim 6 jaar oud is, moet ‘ie nog steeds een flink bedrag opleveren.

Audi-R8-Royalistiq

Er is op het moment van schrijven geen openingsbod uitgebracht, maar aangezien de vanafprijs op € 250.000 staat, moet u diep in de buidel tasten om de sleutels over te kunnen nemen.

Zie de advertentiekavel van de oude Audi R8 van Royalistiq op de veilingwebsite.