Internationale grootheden kloppen bij Nederlandse bedrijven aan voor hun jachten, maar wat aangaat het aanpakken van exclusieve auto’s, moet ons kleine land niet onderschat worden. Kortgeleden deelde Jon Olsson nog vol trots beelden van zijn door het Nederlandse DTMobility getunede Rolls-Royce Phantom EWB Mansory. Ook Andrew Tate laat zijn auto door een Nederlands bedrijf aanpakken.

Andrew Tate in Nederland

De beruchte Andrew Tate werd eerder deze maand al gespot op een jacht in Amsterdam en zijn aanwezigheid wordt nogmaals bevestigd door autobedrijf Brian’s Custom Audio uit Zoetermeer. YouTuber EmreDrives ging bij de eigenaar langs voor een video over de Bugatti Chiron Pur Sport van Andrew Tate, het paradepaardje van zijn wagenpark.

“Het allerbeste wat technisch mogelijk is”

Zoals de naam al suggereert is Brian’s Custom Audio gespecialiseerd in het aanleggen van state-of-the-art muziekinstallaties in allerlei soorten auto’s, maar ook in jachten en huizen. Tate kwam in contact met Brian door middel van gemeenschappelijk contacten in Dubai, waar hij veelal opereert, en zodoende belande de Franse hypercar in Nederland om voorzien te worden van een op maat gemaakt muzieksysteem, waaronder basspeakers in de deuren.

Naar eigen zeggen gaf Andrew Tate hem de volledige vrijheid en kon de eigenaar er meedoen wat hij wilde. “Dat is top, want dan kan ik echt mijn ei kwijt”, vertelt Brian.”Ik ga niet zomaar iets doen waar ik zelf iet achter sta. Dus ik behandel elk project alsof van mijzelf is en dan inderdaad kijken naar wat het hoogst haalbare is.” Eerder plaatste het bedrijf ook al een geluidssysteem in de Ferrari 458 Italia van de internetsensatie.

De Bugatti Chiron Pur Sport werd gelimiteerd tot 60 stuk met een startprijs van $ 3,5 miljoen, maar Andrew Tate heeft verklaard dat het met zijn specifieke specificaties hem in totaal meer dan $ 4,5 miljoen heeft gekost. En dat is dus nog exclusief de muziekinstallatie die wordt toegevoegd.

Andrew Tate verbannen op Twitter, Instagram en Facebook

Op 19 augustus werd Tate verbannen van de grootste social media-kanalen, Facebook en Instagram. Volgens Meta, het moederbedrijf achter deze twee bedrijven, overtrad hij de regels en kon hij fluiten naar zijn 4,7 miljoen volgers op Insta, nadat hij eerder ook al zijn Twitteraccount verloor. De 35-jarige ex-kickboxer wordt al langer bekritiseerd vanwege zijn vrouwonvriendelijke uitspraken, maar heeft daarentegen ook een leger aan bewonderaars op weten te bouwen.