In een mum van tijd is Andrew Tate uitgeroeid tot wellicht de grootste internetsensatie wereldwijd. Op social media ontkomt u niet aan hem, terwijl  niet iedereen even blij is om hem op zijn of haar tijdlijn tegen te komen. De Britse-Amerikaan wordt hevig bekritiseerd vanwege de manier waarop hij minderwaardig over vrouwen praat, maar hij probeert tegelijkertijd ook om mensen sterker te maken, fysiek en mentaal.

Opkomst van ex-kickboxer Andrew Tate

Tate omschrijft zichzelf als s’ werelds eerste ’trillionaire’, zijn geschatte vermogen suggereert echter iets anders, en heeft zijn enorme hoeveelheid aan aandacht te danken aan social media-platform TikTok, ook al heeft hij daar geen eigen account op. Andere account verspreiden video’s met uitspraken van Tate, terwijl hij aan een sigaar lurkt, en zijn fame lijkt almaar groter te worden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emory Andrew Tate III (@cobratate)

De meningen over hem zijn dus verdeeld. Datzelfde geldt voor zijn broer Tristan, die zichzelf beschrijft als ‘The Beast of Bucharest‘. Om te begrijpen hoe ze zo zijn geworden, moeten we hun jeugd erbij pakken. De broers groeide naar eigen zeggen in armoede op in de ruige Britse stad Luton. Omdat ze dat leven als referentiekader hebben, kunnen ze naar eigen zegge nu zo genieten van hun rijkdom.

De 35-jarige Andrew wint als kickbokser vier kampioenschappen, waaronder twee wereldtitels, en in 2016 vergaard hij populariteit vanwege zijn deelname aan het reality tv-programma Big Brother.

Bugatti Chiron

Naast hun merkwaardige en controversiële uitspraken, praten de mannen graag over geld. En alles wat daarbij komt kijken. Wanneer Andrew voor de zoveelste keren opnoemt waarom hij succesvol is, lijkt hij dat niet over te kunnen brengen zonder te vertellen dat hij een enorme autocollectie heeft ter waarde ongeveer € 7 á € 8 miljoen, aldus Tate zelf. Ook zijn villa in Roemenië en zijn privéjets komen vaak ter sprake. Meestal oreert hij over zijn Bugatti Chiron, maar de ex-profkickboxer bezit meer dan alleen deze peperdure Franse hypercar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emory Andrew Tate III (@cobratate)

Autocollectie van internetsensatie Andrew Tate

 1. Rolls Royce Wraith
 2. Aston Martin DBS Superleggera
 3. BMW M5 Competition
 4. Bugatti Chiron
 5. Ferrari 458 Italia
 6. Ferrari 812 Superfast
 7. Mercedes B63 Brabus (S63 Coupe)
 8. Porsche GT Street
 9. Lamborghini Huracán EVO Spyder
 10. McLaren 765LT
 11. Mercedes-Maybach V-Class