“Zoals onze familie en goede vrienden weten, hebben we, na een lange periode van liefdevol onderzoek en proefscheiding, besloten te scheiden en ons gedeelde leven als vrienden voort te zetten “, schreven Jeff Bezos en MacKenzie Scott na een huwelijk van 25 jaar. Bezos, een van de rijkste mannen ter wereld, moest een kwart van zijn Amazon-aandelen, goed voor $ 35,6 miljard, afstaan, waardoor Scott in één klap de op 11 na rijkste persoon (en 3e rijkste vrouw) op aarde werd en vervolgens bakken met geld overdroeg aan goede doelen als onderdeel van The Giving Plegde.

Ex van Jeff Bezos heeft scheidingspapieren aangevraagd

Dat is inmiddels al zo’n 3 jaar terug en terwijl de Amazon-oprichter een relatie is aangegaan met media-persoonlijkheid Lauren Sánchez, hertrouwde Scott in maart van 2021 met scheikundeleraar Dan Jewett. “Ik ben getrouwd met een van de meest gulle en vriendelijke mensen die ik ken – en sluit me bij haar aan in een verbintenis om een ​​enorme financiële rijkdom door te geven om anderen te dienen”, schreef Jewett, vergezeld van een foto van hemzelf en Scott.

Bezos had er vrede mee dat zijn ex-vrouw iemand nieuws had leren kennen en omschreef Jewett als een “geweldige man”, want de twee kennen elkaar; de scheikundeleraar zou namelijk les hebben gegeven aan de kinderen van Scott en Bezos.

Maar ook aan dat sprookje wordt een punt gezet. Na minder dan twee jaar heeft de Amerikaanse scheiding aangevraagd van haar tweede echtgenoot. New York Times schrijft, op basis van documenten die ze in handen kregen, dat Jewett de echtscheiding niet betwist en dat de verdeling van goederen al is vastgelegd. Mensen begonnen al een vermoeden te krijgen dat de twee uit elkaar zouden gaan, nadat Jewett’s naam van de filantropische toezeggingen van Scott werd gehaald en dat zijn naam niet meer in de biografie stond van het auteursprofiel van Scott op Amazon.

Vermogen van MacKenzie Scott

Ondanks haar gulle giften aan allerlei instelling, beschikt de 52-jarige volgens Forbes alsnog over een vermogen van zo’n $ 33.4 miljard, waarmee ze nog steeds een van de rijkste vrouwen op deze planeet is. Maar omdat ze haar handtekening heeft gezet onder The Giving Plegde, de organisatie van Bill Gates en Warren Buffet die de rijksten aanmoedigt om de helft van hun nettowaarde weg te geven, zal dat bedrag na verloop van tijd steeds verder slinken.