F1-coureur Lando Norris is zo hard aan de weg aan het timmeren in de Formule 1 dat er een heel racecircuit ligt. De Brit werd in 2020 tijdens de finale van het EK tussen, beroofd van zijn oranje Richard Mille RM 11-03. Zijn werkgever, McLaren, heeft een samenwerking met dat merk, dus de 22-jarige zal die kosten niet te hoeven dekken en daarbij heeft hij ook gewoon een Audemars Piguet klaarliggen.

Audemars Piguet-horloge van F1-coureur Lando Norris

Als hij de kosten echter wel zelf zou moeten dekken zou dat ook geen enkel probleem zijn. Met een geschat jaarsalaris van zo’n € 25 miljoen hoeft de Brit niet op de kleintjes te letten. En dat doet hij dan ook niet. Als een van de meest veelbelovende talenten in het Formule 1-seizoen 2022-23 ligt een waanzinnige carrière voor hem in het verschiet. En dat gaat gepaard met een luxe levensstijl.

Zo werd hij onlangs gespot met een zeer uniek klokje van Audemars Piguet: de Royal Oak Chronograph 26715ST ’50th Anniversary edition’.  Zoals de naam al weggeeft is dit horloge gemaakt ter ere van het 50-jarig jubileum van de iconisch Royal Oak-reeks. Ook Sotheby’s besloot deze mijlpaal te vieren en zette een unieke veiling op aan als eerbetoon aan het horloge-genie Gérald Genta, de bedenker van de Royal Oak, waaronder honderd originele horloge-ontwerpen, tekeningen en schilderijen afkomstig van zijn landgoed.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door INSANE LUXURY (@insaneluxurylife)

De nieuwste serie van de Zwitserse fabrikant, bestaat uit een reeks nieuwe modellen uitgevoerd in 37, 38 en 41 mm zelfopwindende horloges. Hoewel deze nieuwe modellen er moderner uitzien en aanpassingen bevatten, is het overduidelijk een iteratie zoals Genta ‘m bedoeld had.

Royal Oak met ‘Grande Tapisserie’-patroon

De originele 39 mm Royal Oak Ref. 5402 was een baanbrekend uurwerk en werd al snel het eerste luxe sporthorloge van staal. In navolging van het allereerste model, werden ook de vier latere modellen uitgevoerd in staal. De uitvoering (ref. 26240ST.OO.1320ST.01) heeft een ‘Bleu Nuit’ wijzerplaat met een ‘Grande Tapisserie’-patroon en is verder versierd met witgouden aangebrachte uurmarkeringen, terwijl de Royal Oak-wijzers voorzien zijn van een lichtgevende coating.

In vergelijking met het Richard Mille-horloge van Norris dat gestolen werd (ter waarde van circa € 45.000), is dit horloge een stuk goedkoper: € 32.000. Tenminste, dat is de verkoopprijs. Als u hetzelfde horloge op een marktplaats en niet bij AP zelf wil of kan kopen, bent u al gauw richting de € 90.000 kwijt.