Als we de Italiaanse krant IlGiornale mogen geloven, is Justin Bieber door Ferrari op een zwarte lijst gezet en mag hij nooit meer achter het stuur van een Ferrari kruipen. Naar verluidt was het iconische Italiaanse automerk het gedrag van Bieber, dat in strijd is met de eigendomsregels van Ferrari, helemaal zat.

Justin Bieber mag nooit meer een Ferrari kopen en/of besturen

Zijn verzameling omvatte twee Ferrari-modellen: een matzwarte F430, gekocht toen hij 16 was, en een F458 die in 2011 werd aangeschaft en vervolgens op een veiling werd verkocht. Dit laatste model zorgde ervoor dat het op de zwarte lijst van het merk uit Maranello belandde, vanwege enkele keuzes die door het Italiaanse autobedrijf als respectloos worden beschouwd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jota Performance (@jotaperformance)

Bieber heeft een waslijst aan PR-rampen, zoals het dragracen in een gehuurde Lamborghini, waar Ferrari zo nu en dan ook een rol in speelde. Misschien wel de grootste fout: hij liet ooit zijn F458 achter op een parkeerplaats bij een club in Beverly Hills, maar had later geen idee meer waar ‘ie stond. Na twee weken werd de Italiaanse sportwagen eindelijk teruggevonden door een van zijn medewerkers.

Echter overtrad hij meerdere regels. Zo liet hij de originele kleur van zijn Ferrari F458 veranderen door het Californische West Coast Customs in elektrisch blauw. Het autostylingbedrijf, bekend van MTV’s Pimp My Ride, paste ook lichtmetalen velgen aan, de zichtbare bouten en de kleur van het Ferrari-logo op het stuur. Allemaal rode vlaggen voor het automerk. Vervolgens besloot Bieber ‘m te verkopen op een veiling, wederom zonder toestemming van de autofabrikant.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Justin Bieber (@justinbieber)

Esthetische aanpassingen schieten in het verkeerde keelgat

Het merk zorgt ervoor dat zijn eigenaren contracten ondertekenen voordat ze auto’s verkopen, inclusief naleving van de eigendomsregels en richtlijnen van Ferrari. Zo staat er een clausule in de overeenkomst die eigenaren verhindert hun auto in het eerste jaar door te verkopen, naast diverse andere regels.

Justin Bieber is niet de eerste beroemdheid die door Ferrari wordt gestraft voor het overtreden van de regels. Met succes klaagde Ferrari de Duitse ontwerper Philip Plein aan voor € 300.000 wegens het onrechtmatig vertonen van Ferrari-auto’s in een campagne in 2018 en de mede-Canadese muziekartiest Joel Thomas Zimmerman, beter bekend als Deadmau5, kreeg het ook aan de stok met Ferrari toen hij in 2014 zijn Ferrari 458 had laten wrappen.

Gelukkig heeft Justin Bieber nog Lamborghini-, Rolls-Royce– en Maserati-modellen in zijn collectie.