Op Instagram is een bijzondere video verschenen. Er is namelijk te zien hoe een heus jacht van Wajer wordt afgeleverd in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat. Of in ieder geval over de luxe winkelstraat in Amsterdam-Zuid word verscheept. Het lijkt om een Kerstmis-stunt te gaan, maar tot op heden heeft de Amsterdamse botenbouwer niets gedeeld over deze gebeurtenis.

Wajer Yachts

Het Amsterdamse Wajer Yachts is een gerenommeerd bedrijf in het maken van de meest extravagante jachten. In zo’n 30 jaar groeide het bedrijf uit van simpele eenmanszaak naar één van de grootste spelers binnen de wereld van de scheepvaart. De werf is gevestigd in het Friese dorp Heeg. Het bedrijf is gespecialiseerd in de bouw van jachten die variëren in de lengte van 11 tot 23 meter. De jachten zijn onder te verdelen in de Wajer 38, Wajer 55 en Wajer 77, waarbij het getal refereert aan de lengte van het jacht in feet.

Hoewel het bedrijf dus van oorsprong Nederlands is, heeft Wajer ook vestigingen aan de Cote d’Azur, in Marbella, op Mallorca en op Ibiza. Een bekende bezitter van een jacht van het merk is oud American Football-speler Tom Brady, die beschikt over een Wajer 55S. En ook onze eigen koning Willem-Alexander is trots bezitter van een Wajer 55 van dus Nederlandse makelij.

Wajer jacht duikt op in de PC Hooftstraat

Op Instagram is een bizarre video opgedoken waarin een vrachtwagen met trailer met daarop een Wajer-jacht vanaf de Hobbemastraat de PC Hooftstraat probeert in te draaien. Te zien is dat de vrachtwagen de gehele straat blokkeert. Onder meer een tram, een bus en diverse auto’s moeten wachten.

Het is niet de eerste keer dat een Wajer-jacht middenin het Amsterdamse straatbeeld wordt waargenomen. Onlangs zagen we een hele vloot van zo’n 500 Wajer’s aanmeren bij het Amstel Hotel in Amsterdam ter ere van het 30-jarig bestaan van de botenbouwer. De ellenlange vloot vertrok in konvooi van de werf in Heeg naar het hotel. Ook dit leverde bijzondere beelden op, zoals te zien was in een video op Twitter (zie hieronder). Een immens jacht door de Amsterdamse grachten is immers geen alledaags beeld.

Update: blijkbaar gaat het om een Wajer 55 (€ 2,5 miljoen). De oprichter van de werf, Dries Wajer, vertelt aan het Parool dat het schip richting de P.C. Hooftstraat werd gebracht voor een fotoshoot.“We vonden het leuk om het schip voor onze jaarlijkse kerstkaart eens op de foto te zetten op deze plek. Want waar kun je nou mooie cadeautjes kopen? In de P.C. natuurlijk”, zegt hij. “We hadden van te voren wel gecheckt of het zou passen, maar je moet het nog wel even doen. Gelukkig konden de chauffeurs dat heel goed inschatten.”