Niet alleen grote bedrijven doen de controversiële Kanye West in de ban, datzelfde geldt voor zijn – inmiddels voormalige – fans. Eén oud-fan is zó teleurgesteld in het gedrag van de 45-jarige rapper, dat hij zijn gehele collectie Yeezy-schoenen ter waarde van $ 15.000 verbrandde.

Kanye West in opspraak

West, ex-man van Kim Kardashian, is al een flinke tijd in opspraak. Dat komt voornamelijk door zijn antisemitische uitspraken op Instagram. Ook beweerde hij dat de in 2020 overleden George Floyd niet door agent Derk Chauvin, maar door fentanyl om het leven zou zijn gekomen.

Kanye West

Daarnaast verscheen West onlangs op de Paris Fashion Week met een shirt met daarop de tekst “White Lives Matter”. West werd onlangs nog mede-eigenaar van berichtendienst Parler, de rechtse tegenhanger van Twitter. Onlangs maakte CNN nog bekend dat Kanye zijn album in 2018 “Hitler” wilde noemen.

Reden genoeg voor verschillende bedrijven, zoals Balenciaga, Adidas en GAP om de samenwerking met de rapper per direct te beëindigen. Met name de breuk met Adidas kwam voor velen als een klap. Maar voor Ye in het speciaal. De beëindiging van het dienstverband betekent het einde van een iconisch Yeezy-tijdperk. Maar niet alleen bedrijven zijn helemaal klaar met het controversiële gedrag van de artiest.

Fan verbrandt 40 paar Yeezy’s

Danny Shiff, een 40-jarige Amerikaan, woonachtig in Florida, was tot voor kort bezitter van liefst 40 paar Yeezy’s. Echter is hij na de opzienbarende acties van Ye helemaal klaar met de rapper. Hij besloot zijn gehele collectie, waaronder ook een aantal zeer exclusieve paren, in brand te steken. Zijn collectie ging dus letterlijk in rook op. In totaal verbrandde Shiff voor zo’n $ 15.000 aan Yeezy-paren.

In een interview met 7 News Miami zegt Shiff over zijn actie: “Ik ben eigenlijk heel erg voor vrijheid van meningsuiting en iedereen heeft recht op zijn eigen mening, maar wat me hiertoe heeft aangezet is dat iemand als Kanye West niet zijn massale platformen mag gebruiken om dit soort haat te verspreiden”.