Hoewel Louis van Gaal het op het WK niet kon waarmaken, hebben we diverse mooie momenten mogen ervaren. En ook zijn er een aantal talenten die zich behoorlijk in de kijker hebben gespeeld. Daarmee doelen we uiteraard vooral op de smaakmaker van PSV: Cody Gakpo. Echter zal deze Brabander volgend seizoen niet meer in de Eredivisie te aanschouwen zijn, want volgens de club uit Eindhoven heeft Gakpo een akkoord bereikt met Liverpool.

Cody Gakpo vertrekt naar de Premier League

Het was inmiddels niet meer de vraag of, maar wanneer Gakpo een bod zou accepteren van een buitenlandse club. Eén van zijn drie doelpunten op het WK, het doelpunt tegen Ecuador, werd door de FIFA genomineerd voor de verkiezing van de mooiste treffer. Nog een indrukwekkende statistiek: hij is eveneens de enige Nederlander ooit die een goal maakte in zijn eerste drie WK-wedstrijden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cody Gakpo ✝️ (@codymathesgakpo)

Uiteraard zorgde niet alleen zijn prestaties op het Wereldkampioenschap voor interesse van andere clubs, want ook bij PSV ging het voor de wind. Met 13 goals en 17 assists voor PSV Eindhoven heeft hij meer bijdragen dan Manchester City-spits Erling Haaland, wat het sowieso al een van de meest begeerde jonge voetballers van dit moment maakte.

Manchester United of Liverpool

De transferperiode zorgde eerder al voor wat speculatie. Manchester United was naar verluidt ook al langer geïnteresseerd in zijn handtekening en Leeds United deed al een bod van € 30 miljoen, maar dat liep uiteindelijk nergens op uit. Liverpool heeft uiteindelijk aan het kortste eind getrokken. De club moet € 50 miljoen voor hem neertellen, inclusief een aantal bonussen. Dat maakt hem de op drie na duurst aangeschafte Nederlandse voetballer ooit. Alleen Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en Mathijs de Ligt kostte meer. Met die eerstgenoemde gaat hij overigens nu samen spelen, los van bij Oranje.

Deze transfersom is echter een inschatting, want, zoals te lezen op de website van PSV, doen “beide clubs geen mededelingen over de transfersom”. Wel schrijft Marcel Brands, algemeen directeur: “Maar dit is een recordtransfer voor PSV.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PSV (@psv)

De pas 23-jarige Gakpo kocht onlangs nog een riante villa in Eindhoven en blijkt 14 panden te bezitten.