Na een flinke tijd van geruchten lijkt het dan nu toch echt werkelijkheid te worden: Cristiano Ronaldo vertrekt voor een astronomisch salaris naar de Saoedische topclub Al-Nassr. Naar verluidt gaat de Portugese vedette zo’n € 200 miljoen per jaar verdienen en tekent hij een contract voor tweeënhalf jaar. Hiermee wordt Ronaldo de bestbetaalde sporter ooit.

Ronaldo breekt met oude liefde Manchester United

Het gezegde ‘oude liefde roest niet’ lijkt zeker niet van toepassing op het huwelijk tussen Ronaldo en Manchester United, de club waar hij als jong ventje zijn eerste internationale successen boekte. Na een zeer succesvolle carrière bij Real Madrid en een periode bij de Italiaanse recordkampioen Juventus keerde Ronaldo vorig jaar terug bij zijn jeugdliefde Manchester United. Er ontstond echter direct frictie tussen de Portugees en de Nederlandse trainer Erik ten Hag, die in 2019 met Ajax de halve finale van de Champions League wist te behalen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)


Ronaldo moest het veelal doen met korte invalbeurten en moest verscheidene keren warmlopen zonder daarna minuten te maken. Het hield de gemoederen flink bezig. Een interview van Ronaldo met Piers Morgan bleek de druppel. Hierin was de Portugese recordinternational uiterst kritisch op de trainer uit Haaksbergen. De letterlijke woorden van Ronaldo: “Ik heb geen respect voor Ten Hag, want hij heeft geen respect voor mij”, zorgden voor flinke onrust. Daags na het interview werd bekend dat de wegen van Ronaldo en Manchester United scheidden. Hij zette zijn vertrek nog wat luister bij door op Instagram een foto te delen met een ietwat controversieel horloge.

Ronaldo verkast naar Saoedi-Arabië

Vlak erna werd bekend dat Ronaldo een lucratieve deal zou hebben gehad van de club Al-Nassr uit Saoedi-Arabië, die momenteel tweede staat in de hoogste divisie aldaar. Ronaldo zou in drie jaar liefst € 216 miljoen kunnen verdienen.

De Spaanse sportkrant Marca meldt inmiddels dat de deal tussen Ronaldo en de club rond is; de Portugees tekent een contract voor 2,5 jaar voor een geschat jaarinkomen van € 200 miljoen, en zal op 1 januari starten. Hiermee wordt Ronaldo – die onlangs als allereerste de magische grens van 500 miljoen Instagram-volgers doorbrak – de best betaalde atleet ook.

Bij de desbetreffende club spelen vooral spelers uit Saoedi-Arabië zelf. Wellicht bekende spelers zijn de Colombiaanse keeper David Ospina – lang actief voor Napoli – en de Braziliaanse middenvelder Luiz Gustavo. Ook is de Kameroense voormalig topspits Vincent Aboubakar actief voor de club. Al-Nassr werd in het seizoen 2018/2019 nog landskampioen, en hoopt met Ronaldo in de gelederen dit succes te evenaren. De 37-jarige Portugees, momenteel met Portugal deelnemend aan het WK in Qatar, lijkt er in ieder geval nog geen eind aan te breien.