Ayo, Gubes. Het zijn bijna steevast de woorden waar vrijwel elk liedje van de Amsterdamse rapper JoeyAK mee begint. Inmiddels zit JoeyAK, echte naam Joël Hoop, sinds september in de gevangenis na een mogelijke ontvoering in Duivendrecht. Justitie wil nu liefst € 800.000 aan zogenoemde “misdaadwinst” van Hoop in beslag nemen.

JoeyAK

JoeyAK is een zeer gerenommeerde naam binnen de Nederlandse hiphop. AK staat bekend om zijn rauwe tracks, waarin hij het straatleven beschrijft en niet schuwt zijn vijanden op de hak te nemen. Bekende nummers van Hoop zijn Raw, First day out 2, Gabos en Luitenant. AK heeft ook samenwerkingen met onder andere Lil’ Kleine, Lijpe en Frenna, die onlangs nog een Lamborghini Urus op de kop tikte.

De rapper, afkomstig uit de Amsterdamse wijk Holendrecht, zit inmiddels achter slot en grendel. Hij zou samen met leden van Zone6, zijn platenlabel, een man in Duivendrecht hebben gegijzeld, beroofd, mishandeld en ontvoerd. De desbetreffende man zou naar verluidt “slecht” over Hoop hebben gesproken.

Zijn arrestatie kwam op een opvallend moment. Hoop was namelijk net een halfjaar vrij nadat hij op 31 december 2019 Naima N. en haar dochters van 3 en 7 zou hebben ontvoerd en hebben overgoten met kokend water, en zou ze daarnaast met een vuurwapen op het hoofd hebben geslagen. In maart 2022 werd de rapper met een enkelband vrijgelaten.

Vermogen van € 800.000 in beslag genomen

JoeyAK staat bekend om zijn extravagante levensstijl met vaak dure spullen, die hij ook vaak cadeau gaf. Volgens zijn manager kreeg AK bij optredens vaak zwart betaald, tevens bevestigd door zijn vaste DJ en collega-rapper van Zone6. Een andere getuige beweert een Rolex ter waarde van € 13.000 cadeau te hebben gekregen van de rapper.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Z6NE (@topgeheimz6)

Volgens Het Parool wil het Openbaar Ministerie € 815.000 van de rapper in beslag nemen. Volgens het OM was dat bedrag in 2018 en 2019 een “onverklaarbaar deel” van zijn vermogen. JoeyAK bevindt zich volgens de opsporingsdiensten diep in de georganiseerde misdaad en zou het overgrote deel van zijn vermogen hebben vergaard met drugshandel.

Overigens is op zo’n € 465.000 van die 8 ton al conservatoir beslag gelegd. Daarnaast zijn de laatste jaren al veel vaak dure en luxueuze bezittingen afgenomen, waardoor het te vorderen bedrag nog kan aflopen.