Het imperium van Kanye West is als een kaartenhuis. Dat heeft hij grotendeels aan zichzelf en zijn absurde uitlatingen, zoals antisemitische uitspraken, te danken. Echter willen we hier niet de spot mee drijven, want het is overduidelijk dat de Amerikaanse rapper en ondernemer kampt met psychische probleem. Terwijl hij door zo’n beetje iedereen is gecanceld, liep er ondertussen een rechtszaak met zijn ex Kim Kardashian, met wie hij zes jaar was getrouwd. Die is afgelopen en de rechter heeft geoordeeld dat de rapper maandelijks $ 200.000 aan alimentatie moet gaan betalen.

Twee ton aan alimentatie per maand

Kim Kardashian en Kanye West hebben een akkoord bereikt over de voorwaarden van hun scheiding, schrijven Amerikaanse media op basis van de rechtbankdocumenten. Ze krijgen de gezamenlijke voogdij over hun vier kinderen, maar toch moet West $ 200.000, omgerekend € 193.000, betalen aan Kardashian alimentatie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kim Kardashian (@kimkardashian)

Kanye West schenkt huis van $ 4,5 miljoen aan zijn ex Kim Kardashian

De 42-jarige Kardashian vroeg de scheiding met de 45-jarige West, tegenwoordig ook bekend als Ye, al in februari 2021 aan en sindsdien lijkt het slecht te gaan met Kanye. Hij viel de nieuwe partner van Kardashian, de stand-upcomedian en acteur Pete Davidson constant lastig en hij kocht zelfs een huis voor $ 421.000 boven de vraagprijs precies tegenover die van Kardashian in Hidden Hills. Volgens TMZ heeft West die woning van $ 4,5 miljoen besloten aan zijn ex over te dragen als onderdeel van de schikking in de rechtszaak.

In oktober van dit jaar, temidden van alle ophef, plaatste Kanye West een tekst op Instagram waarin hij suggereerde $ 2 miljard te zijn verloren in slechts één dag. Het Amerikaanse zakenblad Forbes schatte zijn vermogen niet lang geleden op $ 1,5 miljard, maar volgens hen is daar inmiddels, nadat de samenwerkingen met onder meer Gap, Adidas en Balenciaga (dat zelf ook behoorlijk onder vuur ligt) stopgezet werden, nog ‘maar’ $ 400 miljoen van over. Kim Kardashian werkt overigens nog wel samen met Balenciaga, maar heroverweegt deze samenwerking inmiddels door alle aantijgingen.

Om hem te helpen met zijn verdampte vermogen, besloten Kanye West-fans kort nadat allerlei bedrijven een punt achter de samenwerking met hem zette een GoFundMe-pagina op te richten om hun idool weer miljardair te maken.