Niet iedereen houdt evenveel van koken en sommige rijken hebben het privilege om iemand dit voor hen te laten doen. De kosten van levensonderhoud schieten echter omhoog, mede dankzij een hoge inflatie, waardoor niet iedereen zich dit meer kan veroorloven. De Londense influenceer Cosmin Cernica lijkt zich daar weinig van aan te trekken.

De Londense influencer is een zelfverklaarde fijnproever

De 29-jarige is de eigenaar van een sociale media- en marketingbureau en verdeeld zijn tijd tussen Londen en Dubai. Zodoende entertaint hij zijn 104.000 Instagram-volgers met zijn verschillende reizen luxe levensstijl. Maar wanneer er gegeten wordt, deelt hij dat ook. In plaats van te koken of zelfs een chef-kok bij hem thuis te laten komen, kiest de zelfverklaarde fijnproever ervoor om uit eten te gaan of te bestellen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cosmin كوسمين (@cosmincernica)

Aangezien hij houdt van snacks zoals kaviaar, truffels en champagne, is het geen verrassing dat zijn voedselrekening aan het eind van elke maand torenhoog is. “Ik hou niet van koken en ik hou eigenlijk niet van de geur van voedsel dat in mijn huis wordt gekookt, dus de enige opties die nog over zijn, zijn om te bestellen of om uit te gaan – wat ik vijf doe. -zes keer per week als ik in Londen ben en elke dag als ik in Dubai ben”, vertelde hij. “Uitgaan naar restaurants gaat voor mij niet alleen om het eten, maar meer om de ervaring – ik ben erg kieskeurig met de plaatsen waar ik heen ga.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cosmin كوسمين (@cosmincernica)

“Het is maar een getal en ik vind dat eten altijd van topkwaliteit moet zijn”

Als de Londense influencer iets bestelt, raadpleegt hij geen Uber Eats of iets dergelijks. Dat is voor het klootjesvolk. Hij klopt uitsluitend aan bij de meeste verfijnde restaurants. Hij zegt met name te houden van een truffelontbijt en in het weekend is het meer regel dan uitzondering dat het gepaard gaat met champagne”. Ook gaat hij graag voor sandwiches met zalm en kaviaar, maar zijn absolute favoriet is een wagyu-burger gegarneerd met Oscietra-kaviaar die hij bestelt bij zijn favoriete chef-kok in Chelsea, Mr Z. “Zelfs als ik de hele tijd bestel, probeer ik redelijk gezond te eten, dus ik zou nooit iets bij McDonald’s bestellen, laten we zeggen.”

Naar eigen zeggen gaat er maandelijks £ 10.000 (omgerekend € 11.850) naar eten en drinken. Volgens hemzelf is iedere cent het waard. “Het is maar een getal en ik vind dat eten altijd van topkwaliteit moet zijn, het is uiteindelijk een noodzaak en ik geef liever meer uit aan voedsel van superhoge kwaliteit dan aan iets anders.”