Het Kroatische Rimac staat aan de hand van CEO Mate Rimac op het punt de bijzondere wereld van extravagante sportwagens over te nemen. Het merk dat de allereerste elektrische hypercar ter wereld op zijn naam heeft groeit nog altijd in bekendheid, zeker na de video van TopGear waarin een Rimac Nevera een Lamborghini Aventador eruit rijdt. Het merk komt nu met een nieuw, exclusief model op de proppen. Nieuws waar autoliefhebber, multimiljonair én ondernemer Michel Perridon wel pap van lust.

Perridon reserveert exclusieve Rimac

Perridon heeft volgens CEO van Rimac, de 34-jarige Mate Rimac, een bestelling geplaatst voor een Rimac Nevera in een opvallende rood/wit/blauwe kleur, uiteraard refererend naar de Nederlandse vlag. Van de Nevera zijn er tot dusver 150 gebouwd, welke nog niet allemaal verkocht zijn. Daar ligt Rimac niet wakker van, zo vertelt hij in een interview met Quote. De nieuwe bolide van Perridon zal hem naar verluidt zo’n € 2 miljoen kosten. Dat is, zoals we van Perridon kennen, allesbehalve normaal model zijn. De Nevera beschikt over vier elektromotoren die liefst 1914 pk leveren, de o tot 100 haalt hij in een luttele twee seconden met een topsnelheid van 410 kilometer per uur.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rimac Automobili (@rimac_automobili)

De Rotterdammer Michel Perridon is bekend geworden als het brein achter Trust, een bedrijf in digitale lifestyle-accessoires. In 2018 verkocht hij het bedrijf voor ongekend veel geld, het precieze bedrag is nooit bekendgemaakt. Inmiddels woont de ondernemer in Dubai, waardoor hij zijn indrukwekkende villa in Rotterdam te koop heeft gezet. Hij kwam laatst negatief in het nieuws, nadat hij Formule 1-coureur Charles Leclerc onheus bejegende bij diens etentje met sponsoren.

Wagenpark van Michel Perridon

Perridon staat bekend als fervent autoliefhebber. Zo beschikt hij ook over een Bugatti Chiron Sport en Veyron EB 16,4. Ook een Veyron Grand Sport en Veyron Grand Sport Vitesse behoren toe aan zijn imposante scala voertuigen.

Perridon woont nu dus in Dubai, waar hij het plan ambieert om “The Perridon Experience” te openen, een museum om zijn indrukwekkende autocollectie tentoon te stellen. Natuurlijk zullen zijn exclusieve Bugatti’s en Rimac allemaal van de partij zijn.