De Rotterdamse ondernemer Michel Perridon heeft inmiddels een behoorlijk indrukwekkend scala aan auto’s op zijn naam staan. En nu mag hij weer een zeer uit het oog springende bolide aan zijn wagenpark toevoegen. En wel een Bugatti Chiron Sport 300+. Maak kennis met zijn nieuwste Franse speeltje.

Het wagenpark van Perridon

De Chiron Sport is niet de enige wagen waar Perridon over beschikt. Hij is een fervent Bugatti-fan. Naast zijn nieuwe Chiron Sport beschikt het Quote 500-lid ook over een Bugatti Veyron EB 16,4, welke overigens de eerste in Nederland was, een Veyron Grand Sport, ook de eerste en tevens de enige, en een Veyron Grand Sport Vitesse, welke ook de eerste en tevens de enige is. Perridon verklaarde eerder al dat hij inmiddels 23 auto’s op zijn naam heeft staan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BUGATTI (@bugatti)

De nieuwe Bugatti Chiron Sport 300+ van Michel Perridon

Het nieuwste speeltje van Perridon is absoluut de snelste in zijn imposante rijtje voertuigen, en ook gelijk de snelste productie-auto ooit. Met zijn 8 liter W16-motor levert hij een verbluffende 1600 pk. De Bugatti kan een topsnelheid van maar liefst 490 (!) kilometer per uur bereiken, ware het niet dat Bugatti ‘m heeft begrensd tot ‘slechts” 440. De transmissie is volautomatisch met zeven versnellingen. Helaas is ‘ie niet al te zuinig, op 100 kilometer verbruikt de Bugatti zo’n 25 liter aan brandstof.

Afgeleverd in Dubai

De wagen zal helaas niet in Nederland te bewonderen zijn. Michel Perridon verhuisde eerder naar Dubai, terwijl een van zijn woningen in Nederland,  volgens de makelaar het ‘duurste huis van Nederland’, nog steeds te koop is.

De Bugatti zal dan ook in deze Midden-Oosterse miljoenenstad op kenteken worden gezet. Voor 2023 heeft Perridon het doel gesteld om “The Perridon Experience” te openen, een museum om zijn indrukwekkende autocollectie tentoon te stellen. Natuurlijk zullen zijn exclusieve Bugatti’s allemaal van de partij zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BUGATTI (@bugatti)