Steven Berghuis is al jaren een vaste kracht bij Ajax – vroeger Feyenoord en bij het Nederlands Elftal. De creatieve rechtsbuiten is net als veel van zijn Hollandse teamgenoten een fervent pandjesbezitter, en hij mag weer een nieuw optrekje bijschrijven. De geboren Apeldoorner is namelijk de nieuwe bezitter van een statige witte villa in Amstelveen.

Steven Berghuis koopt statige villa over van oud-bondscoach

De desbetreffende villa was eerst namelijk eigendom van Henk ten Cate, oud-bondscoach van het Nederlands Elftal. Ook trainde hij grote clubs als Ajax, FC Barcelona en Chelsea. De 68-jarige Amsterdammer is na een behoorlijke periode in Saoedi-Arabië nog altijd woonachtig in het Midden-Oosterse land, en heeft de villa dus eigenlijk niet nodig.

Ten Cate kocht de villa volgens Bekende Buren in 2007 met een hypotheek van zo’n € 1,8 miljoen. Volgens ingewijden kocht Berghuis de villa voor een bedrag van € 4,5 miljoen, met liefst € 2 miljoen aan eigen geld. Dat betekent dat Ten Cate een winstbedrag van zo’n € 2,7 miljoen mag opstrijken. Er zijn tot dusver nog geen foto’s van de binnenkant verschenen.

Villa Steven Berghuis

Steven Berghuis is met zijn 31 jaar een zeer ervaren kracht. Hij speelde eerder al voor VVV Venlo, AZ en het Engelse Watford. In 2021 kwam Berghuis groot in het nieuws, toen hij als aanvoerder van Feyenoord de pikante overstap naar aartsrivaal Ajax maakte. Het leverde hem een stortvloed aan bedreigingen van gefrustreerde fans op. Berghuis is inmiddels ook bij de Amsterdammers een vaste waarde en belangrijke speler.

Pandjesbezitter Berghuis

Deze villa is niet het enige wat pand wat op Berghuis’ naam staat. Zo beschikt hij nog altijd over een appartement in Rotterdam met idyllisch uitzicht over de Maas en skyline, waar hij zo’n € 715.000 voor betaalde. Maar daar zal hij zich waarschijnlijk niet meer vertonen.

Berghuis is zeker niet de enige voetballer met meerdere panden op zijn naam. Integendeel, de onlangs naar Liverpool getransfereerde ex-PSV’er Cody Gakpo spant misschien wel de kroon; de Brabander heeft naar verluidt zo’n 14 pandjes op zijn naam staan.