Meer dan 10 jaar lang stond het record van de grootste pizza ooit op de namen van een vijftal Italiaan, maar zij zijn hun felbegeerde notering in het Guinness World Records kwijt. Een Amerikaanse YouTuber ‘Airrack (alias Eric Decker) claimt volgens het wereldberoemde naslagwerk een “stukje geschiedenis” na het creëren van een pizza van 13,990 square feet, omgerekend 1.300 vierkante meter. Daarmee is het vorig record (13,580.27 square feet, omgerekend 1262 vierkante meter) omvergeblazen.

Grootste pizza ter wereld

“Dankzij mijn community was 2022 een GROOT jaar voor ons kanaal en ik heb ze beloofd dat we dit record zouden breken als ze me zouden helpen om 10 miljoen abonnees op YouTube te bereiken, dus hier maken we die belofte waar”, aldus de YouTuber. Belofte maakt inderdaad schuld.

Om de onvoorstelbaar grote versie van het typische Italiaanse gerecht te kunnen realiseren, had het team – met de YouTuber als boegbeeld – los van een omvangrijke locatie (het Los Angeles Convention Center) ongelofelijk veel ingrediënten nodig. Om het record te vestigen maakten ze gebruik van 6.200 kilo deeg, 2.200 kilo tomatensaus, 4.000 kilo kaas en ongeveer 630.496 plakken peperoni.

De Guinness World Record-winnaar is inmiddels weggehaald, maar niet zomaar in de dichtstbijzijnde kliko geworpen. Nee, volgens David Graves, partner van de recordpoging en eigenaar van pizza-keten Pizza Hut, konden ze maar liefst 68.000 pizzapunten snijden die allemaal gedoneerd worden aan verschillende goede doelen.

“Wij (Pizza Hut, red) waren de eersten die een pizza bezorgden, wij waren de eersten die een bestelling opnamen via internet. We hebben altijd grote, spannende dingen gedaan. En dus voelde het breken van het wereldrecord voor ’s werelds grootste pizza gewoon als het juiste om te vieren dat we onze grootste pizza terugbrachten”, aldus Graves.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eric Decker (@airrack)

Kostenplaatje van het nieuwe Guinness World Record

Hoeveel het in totaal koste om te maken, kunnen we dat ongeveer omrekenen. De prijs van een klassieke pepperoni-pizza van Pizza Hut begint bij ongeveer $ 9,99 en als we dat keer de 68.000 doen komen we uit op $ 673.200. Uiteraard zal deze berekening niet op de cent gelijk zijn, maar het geeft wel een goed beeld van hoeveel kosten hiermee gemoeid zijn geweest.