Uit een datalek is gebleken dat Nederlanders voor maar liefst € 636 miljoen aan vastgoed bezitten. Logisch verklaarbaar, want in de stad in de VAE hoeven bedrijven tot op heden geen winst af te dragen aan de fiscus, maar ook het klimaat, het bruisende leven en de cultuur speelt een rol. Omdat er op belasting wordt bespaard, kan u het zo gek maken als u wilt. Bijvoorbeeld met een pizza van Dh 2,900, ofwel € 807.

Uitgeroepen tot beste pizzachef ter wereld

In het Address Beach Resort in Marina Beach in Dubai worden de top 10 beste Napolitaanse pizza’s ter wereld geserveerd. Gasten worden getrakteerd op de beste Italiaanse smaken, maar ook de meest verfijnde Italiaanse wijnen.

Het meest gastronomische stuk deeg met toppings op de kaart, is ongetwijfeld de ‘Pizza Magnatum’. Het Italiaanse gerecht is verkrijgbaar in het restaurant ‘Via Toledo’, vernoemd naar dé winkelstraat van Napels, van het hotel en is een creatie van chef-kok Francesco Calo, die in 2019 werd uitgeroepen tot beste pizzachef ter wereld. Via Toledo heeft ook een vestiging in Oostenrijk en heeft in 2020 een aantal indrukwekkende awards ontvangen, waaronder ‘Beste wijnkaart’ en de tweede plek in de ‘Top 50 beste pizzarestaurants wereldwijd’.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Via Toledo (@viatoledo_dubai)

“Met de lancering van zijn nieuwe restaurant Via Toledo brengt hij (Francesco Calo, red) nu zijn unieke kookstijl, geheime receptmeel en 18 unieke pizzasoorten rechtstreeks naar Dubai. De nieuwe locatie bevindt zich in Address Beach Resort en biedt een prachtig uitzicht vanaf het buitenterras, met uitzicht op Ain Dubai en de JBR-skyline”, schreef What’s On AE voor de opening.

Pizza Magnatum met een royale portie witte Alba-truffels

Pizza Magnatum is ’s werelds eerste pizza met een royale portie witte Alba-truffels. Het seizoensingrediënt wordt ook wel de diamant van de culinaire wereld genoemd en is ongetwijfeld prijzig, maar uw smaakpapillen zullen u dankbaar zijn. Om de ‘Pizza Magnatum’ samen te stellen, schakelde de Italiaan de hulp in van de zogenaamde “Truffle Man” Massimo Vidoni, leverancier van topverse truffel én kaviaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Via Toledo (@viatoledo_dubai)

Uiteraard zijn er mensen die truffel niet te hachelen vinden, maar zij kunnen alsnog aanschuiven in het restaurant dat uitkijkt op de Ain Dubai van 250 meter hoog. Andere menuopties omvatten namelijk een Marinara doppio crunch met tweemaal gekookt deeg, Icollori dell’orto, een vegetarische pizza gegarneerd met crèmes van courgettes, aubergine, pompoen, friarielli en meer.

Ook een pizza met garnaal uit Mazara del Vallo en een unieke pizza met drie soorten kaviaar, gegarneerd met bladgoud, kunnen bereid worden door de chef-kok en z’n team.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Francesco Calò (@francesco.cal)