Middels een huidige veiling in Parijs veilt veilinghuis Sotheby’s een aantal gelimiteerde en exclusieve voertuigen. Denk aan de allerlaatste Chiron (de Bugatti Chiron Profilée), een McLaren Speedtail en een McLaren Senna LM. Maar, in een andere, aparte veiling zal een Mercedes-Benz SLR uit 2010 onder de hamer gaan en veilingexperts schatten de opbrengst tussen de € 3.000.000 en € 4.000.000. “De zeldzaamste en laatste versie van de Mercedes-Benz/McLaren SLR.”

Gelimiteerd tot 75 eenheden

Er zijn slechts 75 exemplaren van deze raamloze coupé gebouwd die in 2008 op de North American International Auto Show 2009 in Detroit werd onthuld.  “In de geest van de 300 SLR werden bijna al het comfort van de SLR Stirling Moss opgeofferd in het streven naar prestaties, esthetiek en extreem rijplezier (en passagiers)”, schrijft Sotheby’s bij de kavel.

Deze specifieke SLR Stirling Moss werd voor het eerst geregistreerd in Duitsland in 2010, is zorgvuldig bewaard gebleven door slechts één particuliere eigenaar en heeft minder dan 150 kilometer op de teller staan. Hierdoor zou de Duitse sportcoupé vrijwel in nieuwstaat nieuwstaat verkeren.

Het exterieur is afgewerkt in het typische Stirling Moss-kleurenschema (metallic zilver lakwerk), terwijl het interieur bestaat uit een combinatie tussen zwart en rood leder. De aandrijflijn van de exclusieve auto bestaat uit een 641 pk sterke 5,5-liter AMG V-8 met supercharger. De topsnelheid ligt daarmee op 354 km/h, terwijl u ook zo vertrokken bent zodra het stoplicht op groen springt. Als u ‘m vanuit stilstand op z’n staart trapt bereikt u binnen 3,5 tellen de 100 kilometer per uur.

Bieden op de Mercedes-Benz SLR Stirling Moss

Mede vanwege de ‘speedster-stijl’, die we ook kennen van concurrerende automerken, zoals de Ferrari SP1 én SP2 en de Aston Martin V12 Speedster, geldt de SLR Stirling Moss als een felbegeerde klassieker, ofwel één van de meest gevierde auto’s in de geschiedenis. Geen wonder dat deze auto sindsdien als een modern verzamelobject wordt beschouwd en dat heeft geresulteerd in een ongelofelijk prijskaartje.

De veiling loopt af op 8 december en zal tegen die tijd verbonden worden aan diegene die het hoogste bod heeft uitgebracht. U kent het wel. Hier kunt u zich mengen in de biedoorlog, die naarmate de tijd vordert heviger zal worden.