Maak kennis met Kim Jung-youn. Volgens zakenblad Forbes is zij de jongste miljardair ter wereld geworden na het erven van een belang in het gigantische bedrijf van haar vader. Hoewel ze pas 18 jaar oud is, stoot ze de Duitse Kevin David Lehmann (20) van de troon als de jongste miljardair ter wereld.

Op twee na rijkste persoon van Zuid-Korea

Kim Jung-youn is geboren en getogen in Zuid-Korea. Ze is de dochter van Kim Jung-ju, de man die in 1994 het allergrootste gamingbedrijf van Zuid-Korea oprichtte, genaamd Nexon. Kim Jung-ju had een doctoraad – de hoogste graad die op de universiteit behaald kan worden – in elektronische engineering en informatica. Hij speelde onder meer een grote rol in het maken van Dungeon & Fighter, een van de populairste gratis PC-games in China. De man stond daarnaast ook bekend als een zeer belangrijke schakel voor de eerste tech-wave in zijn thuisland.

Ondanks zijn furore als tech-expert en het feit dat hij zwom in het geld, leed hij aan een zware depressie. Zo ziet u maar, geld maakt niet altijd gelukkig. In februari 2022 kwam hij om het leven tijdens een reis naar Hawaii. Op dat moment werd zijn vermogen geschat op maar liefst $ 10,7 miljard waarmee hij de op twee na rijkste persoon van Zuid-Korea was. Direct na Seo Jung-jin en Jay Y. Lee, de eigenaren van Samsung.

Het bedrijf Nexon zit in Tokyo gevestigd, maar Kim Jung-ju besloot om zijn persoonlijke holdingmaatschappij NXC op Jeju op te richten, een vakantie-eiland ten zuiden van het vaste land van Zuid-Korea. NXC is de grootste aandeelhouder van het Japanse Nexon, met een aandeel van wel bijna 48%.

Kim Jung-ju

De vader van Kim Jung-ju

Kim Jung-youn (geboren in 2004) erfde, net als haar oudere zus Kim Jung-min (geboren in 2002), een belang van 30,78% in NXC, waarmee ze in één klap de jongste miljardair op aarde werd met een geschat vermogen van $ 2,5 miljard. Na erfbelasting bleef er zo’n $ 1 miljard over. Over het meisje zelf is verder weinig tot niets bekend. Ze heeft geen sociale media en er is ook geen beeldmateriaal van haar te vinden op het internet. Dit geldt ook voor de rest van haar familie. De enige persoon die uit de Kim-familie in de spotlights stond, was dan dus ook de vader,  al was hij zelf ook tamelijkm cameraschuw.

De moeder van Kim Jung-youn – Yoo Jung-hyun genaamd – erfde een belang van 4,57% in NXC, waardoor haar belang nu op 34% komt te staan. Yoo Jung-hyun hielp haar man in 1994 met het opzetten van Nexon. Zij staat nu ook in de top 50 van Zuid-Korea’s rijkste mensen, met een vermogen van $ 3 miljard.

Hoewel de jongste miljardair ter wereld een groot aandeel in haar vader’s bedrijf heeft, beloofde hij dat zijn kinderen niet de controle zouden krijgen over het bedrijf als hij stierf. In een verklaring uit 2018 confirmeerde de tech-expert dat hij het belangrijk vond dat het management van het bedrijf zou worden uitgevoerd door ervaren leiders, om de zaken transparant te houden en een eerlijke bedrijfscultuur te creëren. Oftewel, dochterlief zal het bedrijf nooit volledig over kunnen nemen van haar vader.

Echter zal het ons niets verbazen als ze in de toekomst zichzelf bezig zal houden met een eigen bedrijf, aangezien het ondernemersdrang duidelijk in het DNA van de familie zit.