Elon Musk, De CEO van Tesla, SpaceX, Neurolink én Twitter, heeft het weer voor elkaar. De veelzijdige ondernemer heeft zijn plek teruggewonnen als rijkste man op aarde. Daarmee volgt hij LVMH-topman Bernard Arnault op.

Na wat tegenslagen vecht hij zijn weg terug naar de top

De Tesla-topman heeft eerder al vaker op nummer één gestaan als rijkste man op aarde. Echter werd hij kortgeleden van zijn troon gestoten door de CEO van Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), Bernard Arnault. Er zijn meerdere redenen waarom de Fransman Musk inhaalde. Bijvoorbeeld door Musk’s dubieuze keuze om Twitter te kopen, waarvoor hij een bedrag van wel $ 44 miljard heeft neergelegd. Daarnaast heeft Elon Musk wel 11,6 miljoen aandelen in een liefdadigheidsinstelling gestoken, wat in totaal zo’n $ 1,9 miljard waard was.

Maar dankzij een enorme groei van het elektrische autobedrijf heeft Elon Musk er weer een flink bedrag bijgekregen. Eind februari was de voorraad met maar liefst 92 % gestegen, wat Musk wel $ 50,1 miljard opleverde. Dit is een positieve draai voor de man die begin dit jaar de eerste persoon op aarde werd die maar liefst $ 200 miljard verloor.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door elonmusk (@elonmusk)

Het zal desondanks een strijd blijven tussen de twee ondernemers. De vermogens van Musk en Arnault schommelen lang elkaar, wat betekent dat Arnault de eerste plaats zo weer terug kan winnen. Ze zullen blijven knokken om die eerste plaats als rijkste persoon ter wereld.

Ze zullen bovendien niet gauw last krijgen concurrentie: op de derde plaats vinden we Jeff Bezos, oprichter van Amazon, die ver onder de twee zakenmannen bungelt met een ‘miezerig’ vermogen van $ 117 miljard.

Kritiek op Musk

Tesla-baas Elon Musk wordt ondertussen nog altijd bekritiseerd vanwege zijn opvallende inbreng als eigenaar van Twitter (waar na een nieuw ontslag van 10 % minder dan 2000 mensen overblijven) en het minder goede jaar voor Tesla in 2022. Ook haalde de geboren Zuid-Afrikaan onlangs krantenkoppen omdat verscheidene rekeningen, waaronder huur, van Twitter niet betaald zouden worden.

De eigenaardige miljardair zal de komende tijd voor zijn plek moeten strijden, maar lijkt er niet wakker van te liggen. Hij heeft immer zelf verklaard dat Tesla de waardevolste onderneming ter wereld zal zijn en heeft op het moment van schrijven een waarde van wel $ 197,7 miljard, wat omgerekend € 185,7 miljard is.