Elon Musk is naast CEO van Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX ook al een aantal maanden de man die met de scepter zwaait bij social media-platform Twitter, na een akkoord van $ 44.miljard. Sindsdien is het een grote puinhoop en de schulden stapelen zich op.

Zal Twitter een faillissement ingaan?

Elon Musk beweerde eerder dit jaar dat hij Twitter van een faillissement zou gaan redden en dat het bedrijf op koers ligt om zelfs winstgevend te worden. Echter, wordt het Amerikaanse bedrijf geconfronteerd met claims over gezamenlijk $ 14.000.000 aan onbetaalde rekeningen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door elonmusk (@elonmusk)

Sinds Elon Musk in oktober 2022 Twitter volledig heeft overgenomen duiken er steeds meer rechtszaken op over niet-betaalde rekeningen. Na de overname van Twitter ontsloeg Musk de gehele top van het bedrijf, en stortte Twitter regelrecht in de chaos.

De afgelopen maanden laat Musk blijken dat hij hard heeft gewerkt om Twitter weer op de been te krijgen, maar dat is niet terug te zien aan het aantal rechtszaken waar Musk en Twitter voor worden gesleept. Eerder dit jaar werd Elon Musk namelijk nog voor de rechter gesleept wegens een bedrag van $ 6.800.000 aan achterstallige huur.

Opvallende claim

Toen Elon Musk topman werd van Twitter, ontving hij een welkomstcadeau ter waarde van maar liefst $ 7.000. Een factuur voor deze bestelling bestond onder andere uit een gezandstraald logo op een Japanse whiskey fles en een extreem groot bomberjack. Als u denkt dat het niet gekker kan, dan heeft u het mis. Er werd namelijk voor maar liefst $ 250 aan sokken besteld.

Musk kennende zal het geen slapeloze nachten opleveren, maar hij zal zich nu toch wel opgejaagd moeten voelen? Een ding is zeker, de achterstaande betalingen van $ 14.000.000 moeten snel worden afgelost en mogen absoluut niet verder oplopen. Anders is het voor Elon Musk snel einde verhaal als topman van Twitter.