Restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer heeft haar drie sterren behouden en blijft samen met gelden als hét uithangbord van de Nederlandse gastronomie. Dat blijkt uit de nieuwe sterrenverdeling van de bandenfabrikant Michelin.

Groep van Michelinsterren-restaurant De Librije valt in de prijzen

Hoewel dit goed nieuws is voor het Zwolse restaurant, viel er zeker iets te vieren. Onder de De Librije groep vallen namelijk enkele andere restaurants die in de prijzen vielen. Ze heeft Brass Boer Thuishaar, eveneens eigendom van Jonnie en Thérèse Boer, haar eerste ster ontvangen tijdens de Michelinsterren-uitreiking in het De La Mar Theater te Amsterdam. 

Brass Boer Thuis - Lars Aukema

Brass Boer Thuis is hiermee het tweede sterrenrestaurant van het stel in Zwolle. “Special shout out naar @larsaukema (chef Lars Aukema, red) en zijn team!”, schrijf het restaurant op Instagram. Overigens heeft Brass Boer Thuis ook vestigingen op Bonaire en Curaçao.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Brass Boer Thuis (@brassboerthuis)

Maar er is meer. Het Oriëntaalse restaurant Senang is met een Bib Gourmand vermelding opgenomen in de Michelin Gids Nederland 2023. Deze prijs wordt uitgereikt aan restaurants waar men voor minder dan € 40 een drie gangen diner gaan verorberen. Ofwel: een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Een knappe prestatie. Helemaal aangezien de deuren pas twee jaar geopend zijn. Zo omschrijft de gids de toko: “Dit kleurrijke restaurant is een smeltkroes van indrukken en dat vertaalt zich ook naar het bord.”

De Librije heeft wederom – al sinds 2004 – haar drie sterren weten te behouden. Samen met Inter Scaldes uit het Zeeuwse Kruiningen is de zaak in Zwolle het enige restant met deze hoeveelheid sterren. In 2021 ontving De Librije ook nog een groene ster. Een prijs die wordt uitgereikt aan restaurants die zich inzetten voor een duurzame toekomst op het gebied van gastronomie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Librije (@delibrijezwolle)