Nadat Koen Verweij naar verluidt een scheve schaats had gereden kwam er een eind aan zijn liefdesverhaal met Jutta Leerdam. Terwijl zij zich inmiddels vermaakt met de Amerikaan Jake Paul, verkent Verweij ook nieuwe potentiële partners. Wij gaan ons verder echter niet bezighouden met liefde, maar met keiharde cijfers. Want ook daar staat Verweij garant voor.

Hoogtepunten in de schaatscarrière van Koen Verweij

Te beginnen met zijn carrière als topsporter. De langharige Alkmaarder heeft diverse medailles gewonnen, waaronder goud op de ploegenachtervolging en zilver op de 1500 meter tijdens de Winterspelen van 2014 in Sochi. Een medaille tijdens de Olympische Winterspelen levert zo’n € 30.000 op. In datzelfde jaar won hij de wereldtitel allround in Thialf. Naar eigen zeggen was dat het hoogtepunt van zijn loopbaan.

De inmiddels 32-jarige Nederland kondigde vorig jaar in de zomer aan te stoppen met schaatsen, omdat hij “niet meer topsporter zijn die ik wil zijn”. Niet omdat hij niet meer wil, maar vanwege medische redenen. “Uit medische onderzoeken is gebleken dat mijn lichaam, en dan met name mijn rug, dat gewoon niet meer aan kan. Ik ben ook niet iemand die dan maar gaat meedoen voor spek en bonen”, vertelde hij destijds.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koen Verweij (@koenverweij)

Managing partner bij milieuvriendelijk investeringsbedrijf

Nu hij met pensioen is moet hij het redden zonder prijzengeld en sponsorcontracten, hoewel hij nog wel ambassadeur is van enkele bedrijven, maar aangezien hij de afgelopen jaren goed heeft geboerd en van zijn naam een merk heeft gemaakt, hoeven we op dat gebied geen medelijden met hem te hebben.

Want ook buiten het schaatsen zelf hield hij zich bezig met ondernemen. Zo is Verweij managing partner bij het bedrijf Greenstar Capital, een investeringsbedrijf dat zich richt op milieuvriendelijke investeringen, en heeft hij samen met zijn ex-vriendin een professioneel schaatsteam opgericht, genaamd Worldstream. Die ploeg werd opgeheven toen Leerdam naar Jumbo-Visma vertrok.

Toen zijn relatie met Jutta Leerdam op de klippen liep, verkocht hij zijn appartement. Samen hadden ze nog wel een villa in Heerenveen, op loopafstand van Thialf, maar daar woont Leerdam voorlopig in haar eentje. Maar misschien neemt ze Jake Paul wel mee naar Nederland.

Wat is is het vermogen van Koen Verweij?

Vanwege zijn succesvolle carrière en sponsors kunnen we zonder twijfel aannemen dat hij financieel succesvol is, maar het exacte bedrag van zijn vermogen is uiteraard lastig om precies in kaart te brengen. Echter hebben meerdere bronnen schattingen kunnen doen. Daaruit blijkt dat de Nederlandse ex-profschaatser over zo’n € 1,5 miljoen zou beschikken.