Rapper Boef is een van de meest bekende en controversiële artiesten in de Nederlandse muziekindustrie. Met zijn hits heeft hij een enorme fanbase opgebouwd, maar tegelijkertijd heeft ook veel kritiek en controverse gekregen vanwege zijn uitspraken en gedrag. Onlangs probeerde hij naar de Verenigde Staten te reizen, maar vanwege zijn strafblad werd hij geweigerd. Dit geintje kostte hem naar eigen zeggen € 10.000.

Profiel van rapper Boef

Boef, wiens echte naam Sofiane Boussaadia is, werd geboren op 28 februari 1993 en groeide op in Alkmaar. Hij begon op jonge leeftijd met rappen en in 2015 bracht hij zijn eerste mixtape uit genaamd Gewoon Boef. In 2016 brak Boef door met zijn single Ik ga weg en zijn debuutalbum Slaaptekort. Het album bereikte de eerste plaats in de Nederlandse hitlijsten en maakte van Boef een van de populairste rappers van het land.

Voordat hij een naam voor zichzelf had gemaakt in de rapscene, werd hij omschreven als een treitervlogger, het Van Dale Woord van het Jaar 2016. De daaropvolgende jaren raakte hij betrokken bij meerdere controverses. Van het promoten van een dubieuze cryptomunt tot het vrouwen uitschelden voor ‘kech’ en rijden onder invloed, zonder geldig rijbewijs.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gewoon Boef🇩🇿 (@boef)

Maar tegenwoordig is hij wat rustiger geworden. Afgelopen jaar werd hij vader en naast zijn muziek, stort hij zich in het ondernemerschap. Jarenlang had een hij callcenter en naar verluidt bezit hij drie huizen: zijn droomhuis een twee huizen in Almere. Ook lanceerde hij onlangs de app Bonnetje, een app om onder boetes uit te komen. En met succes. De app stond namelijk in no time op de eerste plek van de App Store, boven marktleiders als Tikkie, ING en Paypal.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gewoon Boef🇩🇿 (@boef)

Bovendien blijft Boef een van de meest populaire rappers van Nederland en heeft hij verschillende prijzen en onderscheidingen ontvangen, waaronder de Edison Pop Award voor Beste Album in 2018 en 2019.

Toegang ontzegt tot de Verenigde Staten

Onlangs probeerde hij de Verenigde Staten binnen te komen, maar na een langdurig en prijzig proces werd hij uiteindelijk geweigerd wegens zijn strafblad.  “Het is officieel, ik mag nooit Amerika in”, schrijf de rapper op Instagram. “Kostte me ruim 10 duizend euro om vervolgens heel simpel te zeggen; ‘nee, wordt hem niet’. Zeg het dan op zijn minst gelijk in plaats van mij al die stappen te laten doen.”

Rapper Boef