In 2022 werd de F1-coureur Charles Leclerc beroofd van zijn Richard Mille RM67-02 horloge toen hij nietsvermoedend aan het dineren was in een tentje in de Italiaanse kustplaats Viareggio. Dat liet hij zich echter niet zomaar overkomen. Zonder te aarzelen kroop hij achter het stuur van zijn Ferrari 488 Pista om de dieven zelf in de kraag te vatten.

Richard Mille horloge van F1-coureur gestolen door scooter-duo

Twee mannen, gewapend met motorhelmen, slaagden erin om het peperdure uurwerk (€ 300.000) van de Formule 1-coureur te jatten en poogde te vluchten met een scooter. Maar die tweewieler was geen partij voor de speciale Ferrari 488 Pista Spider (versierd met de kleuren van de vlag van Monaco) van Leclerc.

Toch werd het horloge buitgemaakt, omdat de dieven het horloge vergaven aan een bestuurder van een Opel Mokka, die aanvankelijk achter de Ferrari van Charles reed en onderdeel was van de zwendel. Nu moest Leclerc een keuze maken. De scooterdieven of de medeplichtige in de Mokka. Hij koos voor het eerstgenoemde, maar ook die achtervolging leverde uiteindelijk helaas niets op.

Het unieke horloge, inclusief gegraveerde handtekening van de Ferrari-coureur, kwam vervolgens via een louche verkoper relatief snel boven drijven nadat het voor een fractie van de waarde werd doorverkocht. De daders probeerden de polsklok voor een miljoen te verpatsen, maar namen uiteindelijk genoegen met twee ton.

Zie hier Charles Leclerc de dieven achtervolgt in zijn Ferrari 488 Pista

Maar nu, een jaar na dato, lijkt er een doorbraak te zijn. Tijdens een huiszoeking door de lokale politie zijn namelijk drie mannen en één vrouw ingerekend op verdenking van de diefstal, nadat er twee waardevolle horloges zouden zijn aangetroffen. Mede hierdoor heeft de politie besloten om de beelden vrij te geven.

De 25-jarige Monegask is zeker niet de enige F1-coureur die een nare ervaring heeft met dieven. Zo werd concullega Lando Norris tijdens de EK-finale van Engeland tegen Italië in 2021 bestolen van zijn Richard Mille RM 11-03-uurwerk.