Menig tv-kijker heeft wel eens uit verveling dit Amerikaanse programma aangezet: Storage Wars. Of is gewoon fan, dat kan natuurlijk ook. Hoewel het concept vrij simpel is en de afleveringen allemaal hetzelfde lijken, is het materiaal nog vrij vermakelijk. Vooral als één van de deelnemers op een interessante garagebox stuit die meer waard is dan verwacht.

Unieke vondsten tijdens Storage Wars

In het Amerikaanse tv-programma Storage Wars verzamelen deelnemers zich bij een box, kijken of deze interessant is en dan wordt er vrijwel blind op geboden. Dat betekent dat de deelnemers pas weten wat er in de opslag zit nadat ze het hoogste bod uitgebracht hebben. Dit maakt het vrij spannend om hoog te bieden, gezien de kans dat er niets meer dan wat oude troep in staat vrij groot is.

Toch komen de deelnemers geregeld wat pareltjes tegen, in de vorm van verzamelingen, klassiek meubulair, sierraden of zelfs waardevolle kranten. Dat maakt het programma voor de deelnemers toch altijd weer interessant en zorgt dus blijkbaar ook voor hoge kijkcijfers, gezien dit programma wereldwijd bekend is.

Piratenkist met $ 500.000 aan gouden munten

Desondanks hadden Dan en Laura Dotson nooit verwacht dat ze een piratenkist vol gouden munten zouden vinden. Het klinkt als de start van een slechte avonturenfilm, maar het is de twee Storage Wars-veilingmeesters écht overkomen. De kluis waar ze deze bizarre vondst tegenkwamen stond in Contra Costa County, Californië. De Dotsons veilden deze kluis zonder ook maar enig idee te hebben wat erin zat. De twee hebben uiteindelijk $ 1.000 ontvangen voor de kluis, waarna de bieder de waardevolle vondst tegenkwam.

Het gaat om een levensechte piratenkist die maar liefst 200 jaar oud is. De taxateur heeft de gouden munten in de kist geschat op een waarde van ongeveer $ 500.000, wat omgerekend zo’n € 460.000 is. Dat is de op één na meest winstgevende ontdekking in de serie, na de man die $ 7,5 miljoen aan contanten vond in een opbergcontainer. Al vinden wij deze historische vondst veel indrukwekkender.

Zo ziet u maar weer, u hoeft de gevaarlijke oceanen niet te trotseren om de schat van een piraat te kunnen ontdekken. Gewoon meedoen aan Storage Wars is al genoeg.