De deelnemers van Storage Wars vallen de afgelopen tijd steeds opnieuw in de prijzen. Zo ook deze man, die voor € 680 een opslagruimte kocht waar stapels met oude kranten in bleken te zitten. Hoewel het leek op een miskoop, kwam hij er al snel achter dat dit een absolute jackpot was.

“Het is duidelijk dat iemand een heleboel kranten heeft gekocht”

Deelnemer Dave Hester uit Californië heeft vele winsten op zijn naam staan met zijn langlopende carrière bij het succesvolle tv-programma Storage Wars. Zelfs voor hij meedeed aan het programma bevond Hester zich vaak bij veilingen van opslagruimtes. Vanaf zijn vijfde vergezelde hij zijn vader en in zijn tienerjaren leerde Hester de kneepjes van het vak.

Hester heeft dus wel verstand van zaken. Toen hij deze container tegenkwam en alle kranten zag liggen, werd zijn interesse gewekt. Hij besloot daarom te bieden op de opslagruimte en bood in totaal $ 750 dollar, wat omgerekend ongeveer € 680 is. “Het is een hoop geld voor papier, dus hopelijk zijn ze het waard,” concludeerde hij in de aflevering.

Kranten over het overlijden van Elvis

Zonder enig idee te hebben wat hij gekocht had, nam de Amerikaan een kijkje in de container. Toen hij door de kranten begon te bladeren, bleken het speciale edities van de krant die de dag na Elvis’ overlijden uitgebracht waren. Hester bracht deze naar een Elvis verzamelaar, om te zien wat de kranten waard konden zijn. Deze man was erg onder de indruk van de kranten. Ze zouden de originele print zijn en daarom erg waardevol.

Hester had twee soorten kranten in zijn container liggen: één van de Memphis Press over het overlijden van Presley, en de ander was The Commercial Appeal. Beiden waren originele print en daardoor enorm waardevol. Zo zou de Memphis Press $ 5 per krant opleveren, waar Hester in totaal dus tussen de $ 15.000 en $ 30.000 mee kon verdienen.

The Commercial Appeal werd nog hoger ingeschat, met een waarde van wel $ 10 per krant, met tussen de $ 30.000 en $ 60.000 in totaal. Het zou Hester zomaar $ 90.000 (€ 82.500) op kunnen leveren! Dat mag een les zijn voor de mensen die hun kranten graag in het oud papier gooien. Het bewaren van een krant kan u zomaar goed geld opleveren…