Wie denkt aan Rico Verhoeven, denk waarschijnlijk meteen aan zijn ongelooflijke vaardigheden en prestaties als kickbokser. Maar de Nederlander wil zijn nalatenschap niet beperken tot de vechtsport. Binnenkort verschijnt de film Black Lotus op het witte doek waarin Verhoeven de hoofdrol vertolkt, maar in de tussentijd houdt hij zich bezig met alles waar een motor in zit.

Rico Verhoeven zijn nieuwe en oude aanwinsten

Het duurt nog even voordat hij weer in de ring staat en zijn wereldtitel kan gaan verdedigden, maar om zijn fans bezig te houden, willen nogmaals zijn wagenpark onder de loep nemen. In de afgelopen tijd zijn er namelijk weer wat twee- en vierwielers bijgekomen. Hoog tijd om de balans op te maken dus.

Range Rover Sport

Laten we beginnen met zijn nieuwste aanwinst; de Range Rover Sport P510e. Dit specifieke exemplaar is uitgevoerd in het ‘Firenze Red’ en heeft enkele aanpassingen ton opzichte van het standaardmodel, zoals Urban Automotive speciale 23-inch velgen en sidesteps. Dat heeft Verhoeven te danken aan zijn ambassadeurschap bij Urban Automotive. Deze SUV met een vermogen van 400 pk kost – inclusief de extra’s – naar verluidt zo’n € 150.000. Zijn amice Joseph Klibansky heeft er ook zo’n een.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rico Verhoeven (@ricoverhoeven)

Audi RSQ8

De Range Rover is echter niet zijn enige eigendom waar nog relatief weinig kilometers mee afgelegd zijn. In november van 2022 poseerde de kickboxer namelijk trots naast zijn nieuwe Audi RSQ8 met Urban Aero Kit in een ‘Porsche Oak Green’ kleurstelling. Dankzij dit pakket heeft de RSQ8 agressievere contouren, een nieuwe spoilerconstructie, koolstofvezel voorskirt, zijdrempels en achterbumper en gele remklauwen.

Onder de motorkap rust een V8-motor met ene vermogen van 600 pk. Qua accelereren heeft de SUV 4 seconden nodig om de 100 km/h te behalen, op weg naar de topsnelheid van 305 km/h. De RSQ8 kost ongeveer € 215.000, afhankelijk van de extraatjes, en de kit voegt € 14.625 toe aan de totaalrekening.

McLaren 720s Spider

Dit is het model waar Verhoeven het meest in gesport wordt. Hier steekt hij dan ook de meeste moeite in. Zijn 720s Spider heeft al meerdere wraps gehad. Een McLaren valt sowieso al op, maar nu de winterkleur is ingewisseld voor een oranje tint, kan Verhoeven al helemaal nergens meer ongezien arriveren. Iets wat een man van zijn allure sowieso al niet kon.

De topsnelheid horen we u vragen? Maar liefst 341 kilometer per uur. Dit model kost rijklaar in Nederland zo’n € 345.000, maar gezien alle extra features en wraps, komt het al gauw uit boven de drie en een halve ton.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Louwman Exclusive (@louwmanexclusive)

Totale waarde van het wagenpark van Rico Verhoeven

Naast deze drie kunstwerken op wielen bezit Verhoeven ook nog een gesponsorde BMW X7 en drie motoren: een Suzuki GSX-R1000R, Ducati Diavel 126o S uit 2020 en vorig jaar kreeg hij voor zijn verjaardag een Ducati Diavel 1260. Deze vier voertuigen tellen we niet bij bij de uiteindelijke waarde.

Oké. De exacte getallen zullen dus nooit bekendgemaakt worden, maar deze opsomming geeft ons toch een indruk van de bedragen die ermee gemoeid zijn. Bij elkaar opgeteld zou de waarde van de autocollectie van de Nederlandse kickboxheld uitkomen op ongeveer € 750.000.