Ook waneer Zlatan Ibrahimović niet speelt, en dat is al een poos het geval, weet hij de spotlights naar zich toe te trekken. Gewoontegetrouw koopt hij bijna ieder jaar een auto voor zijn verjaardag. Dat was ook het geval toen hij 41 kaarsjes mocht uitblazen.

Zlatan Ibrahimović en zijn fascinatie voor (sportieve) vierwielers

Zlatan Ibrahimović, de onbetwiste en zelfverklaarde voetbalgod, heeft niet alleen zijn stempel gedrukt op de sportwereld, maar ook op de automobielindustrie met zijn extravagante smaak en verfijnde autocollectie.

Ibrahimović heeft zijn autoliefhebberij in veelvoud geëtaleerd op zijn sociale media-accounts, waar hij foto’s en video’s deelt van zijn auto’s en zijn liefde voor snelheid en elegantie. Een wagenpark dat aansluit bij zijn kwaliteiten op het veld; daadkrachtig, een tikkeltje gestoord en ongelofelijk snel.

Aan zijn sleutelbos hangt de toegangspoort tot een gestroomlijnde elegantie van een Mercedes-Benz SLS AMG, een Porsche 911 Turbo S en een aantal Volvo’s. Tsja, het is een blijft een Zweed. Maar zijn hart gaat vooral uit naar Ferrari. Zo bezit hij een Ferrari SF90 Spider, een Ferrari 812 Competizione A en een Ferrari Monza SP2.

Ferrari Daytona SP3

Hopelijk had een nog speciaal plekje vrij in zijn garage, want zijn gloednieuwe witte Ferrari Daytona SP3 verdient dat zonder meer. Dit tot 599 eenheden gelimiteerde model is ontwikkeld door Ferrari’s Special Projects-afdeling, die gespecialiseerd is in het creëren van unieke en op maat gemaakte voertuigen voor veeleisende klatan, zoals dus ook de geblesseerde voetballer van Champions League-finalist AC Milaan.

De lichtgewicht auto wordt aangedreven door een krachtige V12-motor met 840 pk en heeft een acceleratiesnelheid van 0 naar 100 km/u in 2,85 seconden. Tevens straalt de ‘Icona-Ferrari’ pure klasse en sportiviteit uit. Het heeft een langgerekte motorkap, kenmerkende luchthappers en een gespierde achterkant, die een tijdloze schoonheid bewerkstelligd. Het betreft een zeer gewild verzamelobject en het exemplaar kost rond de € 2,3 miljoen, afhankelijk van de opties.

Zlatan Ibrahimović verkoopt ondertussen zijn Italiaanse jacht voor € 17 miljoen.