Zoals bijna iedere andere legendarische sporter heeft Michael Jordan een wagenpark waar meer pk’s zijn dan tijdens een StreetGasm Ride Out. Oké, toegegeven, dat is misschien ietwat overdreven, maar zijn nieuwste eigendom beschikt over maar liefst 1.817 pk!

Hennessey Venom F5 Roadster van Michael Jordan

De basketballegende heeft zichzelf namelijk een Hennessey Venom F5 Roadster cadeau gedaan. De eigenaar van het bedrijf, John Hennessey, omschrijft dit model als de “snelste en krachtigste roadster ter wereld”.

De Roadster-variant is bijna gelijk eerder uitgebrachte coupé-versie, alleen heeft de nieuwste variant een cabriodak (een verwijderbaar dakpaneel van koolstofvezel en bekleed met Alcantara), kleine aanpassingen aan de koolstofvezelkuip en verbeterde aerodynamica. “De Roadster neemt de snelheid en de opwinding, plus het respectvolle ontzag dat je voor de F5 hebt, tot een nieuw niveau.”

Afgeleverd bij zijn privé-golfclub

Jordan kreeg de sleutels overhandigd bij zijn privé-golfclub genaamd Grove XXIII in de Amerikaanse staat Florida. Hoewel we op sociale media slechts een glimp van het specifieke exemplaar opvangen, zien we een glanzende afwerking van zichtbaar koolstofvezel heeft met contrasterende gele strepen.

De F5 Roadster wordt aangedreven een twin-turbo 6,6-liter V8-motor die krankzinnige cijfers produceert: 1.817 pk, 1.193 Nm koppel, een topsnelheid van 480 km/h en een acceleratietijd van 0 naar 100 kilometer per uur in 2,6 tellen. De G-krachten drukken u hoofd bij deze snelheden haast door de hoofdsteun heen.

Niet iedereen kan deze kracht ervaren, want de oplage van het model wordt gelimiteerd tot slechts 30 eenheden. Wat heeft Michael Jordan afgerekend? Nou, dat het zou gaan om minstens $ 3 miljoen, afhankelijk van de gekozen opties. Of hij is een partnerschap aangegaan, dat kan natuurlijk ook.