Een luxe vloerkleed is erg comfortabel en zorgt voor een warme sfeer in de ruimtes waar ze worden geplaatst. Ze kunnen een al prestigieus interieur nog meer verfraaien. Er zijn verschillende eigenschappen die bijdragen aan de uniekheid van luxe vloerkleden, zoals de materialen waaruit ze bestaan, de productieprocessen die worden gebruikt en het ontwerp ervan. Om een hoogwaardig of zeer hoogwaardig vloerkleed van Volero te definiëren, hebben we vier kenmerken geselecteerd. Lees er hier meer over. 

Gemaakt van natuurlijke materialen 

Luxe vloerkleden zijn gemaakt van speciaal gekozen natuurlijke materialen. De kwaliteit van deze materialen heeft een grote invloed op hoe het vloerkleed eruitziet en hoe het de kamer verfraait. Bij het maken van luxe vloerkleden wordt gebruikgemaakt van hoogwaardige wol, afkomstig van dieren zoals schapen, kamelen, geiten of lama’s. Ook worden er delicate en tegelijkertijd sterke zijden draden gebruikt. Voor de productie van de beste vloerkleden worden sterke en duurzame garens gekozen, zodat de vloerkleden er lang mooi uitzien. 

Ze zijn veilig 

Mensen realiseren zich vaak niet hoe veilig luxe vloerkleden zijn voor het hele gezin. Hoogwaardige vloerkleden zorgen zowel voor de veiligheid als de gezondheid. Door te kiezen voor hoogwaardige vloerkleden met een compact ontwerp en een antislip-onderkant, verklein je het risico op struikelen en verwondingen. Als er ouderen of kinderen in huis zijn, is het belangrijk om een vloerkleed te kiezen dat stabiel is en geen gevaarlijke losse draden heeft. Luxe vloerkleden zijn ook veilig voor mensen met allergieën, omdat ze hypoallergene materialen zoals wol gebruiken en gemakkelijk schoon te maken zijn. 

Vloerkleden zijn gemakkelijk te onderhouden 

In vergelijking met goedkope vloerkleden, vereisen luxe vloerkleden minder onderhoud en hebben ze een aanzienlijk langere levensduur. De kleuren en het uiterlijk van het vloerkleed blijven lang behouden, zonder dat er speciaal onderhoud nodig is, behalve regelmatig reinigen met een zachte stofzuiger. 

Luxe vloerkleden worden vaak gezien als kunstwerken 

Luxe items zijn niet alleen praktisch, maar ook erg mooi. De unieke creaties van ontwerpers zijn zo waardevol dat ze zelfs in een museum kunnen worden tentoongesteld. Als je van kunst houdt, is het echt een goed idee om zulke bijzondere stukken in huis te hebben. 

Nemen in waarde toe 

Heb je ooit gedacht dat een vloerkleed meer waard kan worden na verloop van tijd? Nou, dat kan bij ontwerp vloerkleden gebeuren. Ze kunnen in waarde toenemen naarmate de tijd verstrijkt. Je kunt dus genieten van een comfortabel en mooi vloerkleed dat gemaakt is door beroemde ontwerpers, en het vervolgens ook nog eens verkopen voor een hogere prijs. Je ziet dit waal eens op televisieprogramma’s, waarbij iemand een oud Perzisch vloerkleed van de zolder haalt dat opeens duizenden euro’s waard blijkt te zijn.  Als het vloerkleed zelfs op maat gemaakt is, kan de waarde ervan nog sneller stijgen.