Wat u ook van hem mag vinden, Peter Gillis weet wel hoe hij de aandacht naar zich toe moet trekken. Het nieuwe seizoen Massa is Kassa ging onlangs van start, maar zonder Nicolleke. Ene Wendy is voor haar in de plaats gekomen. Om haar te integreren in de familie Gillies is zij getrakteerd op een rondleiding door de uit de kluiten gewassen villa van ‘haar’ vakantiepark-casanova.

De gigantische ‘patservilla’ van Peter Gillis

Deze ‘patservilla’ met 2.700 vierkante meter aan woonoppervlak heeft nogal een duister verleden. Het was namelijk ooit eigendom van de geliquideerde  Nederlandse zakenman Marcel van Hout, die in 2017 dood werd aangetroffen in een andere huis in dezelfde villawijk in het Belgische Neerpelt. De klusjesman zou de trekker hebben overgehaald.

Na wat juridisch gedoe, er werd namelijk beslag gelegd op de villa vanwege de moord, kon Gillis de villa uiteindelijk toch verwelkomen tot zijn uiteenlopende vastgoedportefeuille. Aanvankelijk was het plan dat hij hier samen met Nicol en haar drie kinderen in zou trekken, terwijl zijn kasteel opgeknapt zou worden, maar dat plan is dus gewijzigd.

“Wat goed zit gaat snel en Wendy is al helemaal onderdeel van de familie”

In Massa is Kassa zien we hoe de ster van het programma aan komt scheuren in zijn oranje Mercedes-AMG GT Black Series. Hij komt even inspecteren hoe het met de verbouwing gaat. Met man en macht wordt gewerkt aan de renovatie van de woning, maar niet alles loopt op rolletjes. “Doorschilderen, de baas is er”, galmt het door de hal. Het gewenste eindresultaat moet en zal er komen.

Maar dat mag de pret niet bederven. In het volgende shot zit hij samen met zijn nieuwe liefje, de Eindhovense moeder van drie Wendy, in zijn statige Rolls-Royce. Hoewel ze elkaar pas een aantal maanden kennen, gaan ze al samen wonen in deze nieuwe villa. Maar eerst tijd voor een rondleiding.

“Da’s groot of nie”, zegt Gillis tegen zijn getatoeëerde vriendin. “Da’s niet normaal hoor”, antwoordt ze. “Jeetje mina, wat heb jij nou weer gekocht?” Peter moet erom lachen. Ze stappen uit de auto, openen de poort en doen de deur open van ‘Peters palijsje’, zoals hij het zelf omschrijft. De rest ziet u in de onderstaande video.