Hoewel de 37-jarige Nico Rosberg al een poos gestopt is met de racesport, leeft hij nog altijd het luxe leventje dat aansluit bij de elitesport. Hij is de trotse eigenaar van een The Sunreef 80 Eco, een luxevaartuig die bijvoorbeeld Rafael Nadal ook bezit, maar vooral zijn autoverzameling spreekt tot de verbeelding.

Nico Rosberg leeft in absolute weelde

Dat Rosberg een fortuin heeft verdiend aan zijn Formule 1-carrière bij teams als Mercedes en Williams, steekt hij niet onder stoelen of banken. De Duitser met Finse roots, zoon van de F1-wereldkampioen Keke Rosberg, resideert in Monaco en kan hedendaags worden omschreven als succesvolle YouTuber.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NICO ROSBERG (@nicorosberg)

Op dat videoplatform geeft hij kijkers een kijkje in zijn glansrijke bestaan. Zo documenteerde hij afgelopen jaar hoe hij afreisde naar het hoofdkwartier van autofabrikant Rimac in Zagreb om zijn Nevera op te halen. Dat is de snelste elektrische auto ter wereld. “Sinds ik Mate (de oprichter van het autobedrijf, red) voor het eerst ontmoette en het genie achter Nevera echt begreep, wist ik dat ik auto nummer één wilde”, schreef Rosberg in het officiële persbericht.

400 kilometer per uur

De hypercar wordt aangedreven door vier elektromotoren en een genomineerd vermogen van 2.000 pk. Met deze aandrijflijn duurt het slechts 1,85 seconden om vanuit stilstand op te trekken naar de 100 km/h. Ook de topsnelheid is gewoonweg absurd: 400 kilometer per uur. Mer dan genoeg kracht om een Lamborghini Aventador met gemak te verslaan in een ouderwets wedstijdje.

Geen wonder dat het de droomauto is van de Duits-Finse ex-F1-coureur. Los van de indrukwekkende cijfers is het ook nog eens een uiterst exclusief model. Er worden slechts 150 exemplaren van de Nevera gemaakt door Rimac en die kosten per stuk minimaal € 2 miljoen.

Eerder dit jaar werd zijn pijlsnelle EV uit de Balkan geleverd en vrijwel meteen besloot hij het exemplaar te onderworpen aan een aantal test. Zo deed hij een poging om de officiële acceleratietijd van 1,85 seconden te verslaan. Voordat hij daarmee kon beginnen, moest hij wel nog even de oprichter van Rimac, Mate Rimac, bellen om te vragen hoe de Nevera precies werkt. Zie in de video hieronder of hij het voor elkaar kreeg.

Lees hier hoe Mate Rimac de wereld van hypercars in relatief korte tijd op z’n kop zette