Bent u van het efficiënt werken en wilt u niets liever dan na uw nachtrust gelijk weer aan de slag? Of houdt u juist van een dutje onder de lunchtijd, maar heeft het bedrijf waar u werkt geen plek om te kunnen dutten? In beide gevallen bent u nu gered met dit bureaubed.

De ‘nap desk’: een bureau en bed ineen

Volgens de National Sleep Foundation is het gunstig om dagelijks een dutje tussen de 20 en 30 minuten te doen, zeker als u de nacht ervoor slecht heeft geslapen. Het doen van een kort dutje kan uw werk bevorderen en u meer alert maken. Het is dus voor u en uw werkgever een groot voordeel als u na het eten van uw lunch even snel een dutje doet. Maar ja, wie kan er nou slapen in zo’n stugge bureaustoel? Dat moet anders en dat is nu mogelijk!

De ‘nap desk’ of is een ontwerp van het Griekse bedrijf Studio NL. Zij kwamen op het idee voor een soort stapelbed concept, waarbij de bovenkant een bureau is en onderop plaats is gemaakt voor een bed. De designers geven aan dat het idee van het concept kwam ‘om te reageren op het feit dat ons leven ‘krimpt’ om in de beperkte ruimte van ons kantoor te passen’. Het bureau kan worden gebruikt voor een soort ‘siësta’ of voor een paar uur slaap ’s nachts op dagen met veel deadlines. Perfect dus als u een baan heeft waarbij u opdrachten met strenge deadlines heeft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dr. Rubina Tahir (@drrubinatahir)

Neem een dutje onder uw bureau!

Te zien op de foto’s is dat de desk op eerste oog lijkt op ieder ander bureau, maar de platen van het bureau kunnen er uitgehaald worden, met een deel die verplaatst kan worden als een soort hoofdsteun. U heeft dan enkel een kussen en deken nodig om heerlijk plaats te nemen in dit bureaubed!

Bent u benieuwd naar alle foto’s die het team van Studio NL heeft gemaakt voor dit concept? Op de website van Studio NL staat hun volledige portfolio, waar u naast dit bureaubed nog vele andere ontwerpen kan vinden!