The Sphere in The Venetian Resort is een bolvormige muziek- en entertainmentarena die wordt gebouwd vlakbij de wereldberoemde strip van Las Vegas. Het project werd in 2018 aangekondigd door de Madison Square Garden Company en staat momenteel op het punt om afgeleverd te worden.

De MSG Sphere in gokwalhalla Las Vegas met ’s werelds grootste LED-scherm

De MSG Sphere is veel meer dan alleen een evenementenlocatie. Het hart van de Sphere is een immens koepelvormig scherm dat de bezoekers omringt, van vloer tot plafond. Met behulp van geavanceerde visuele en audiovisuele technieken zal de Sphere een meeslepende ervaring creëren die alle zintuigen prikkelt. Zo is het object uitgerust met 17.500 zitplekken, 164.000 speakers en tienduizenden vierkante meters aan LED-panelen.

Met een geplande constructie in de bruisende stad Las Vegas, zal de Sphere een nieuwe mijlpaal worden op de wereldberoemde Las Vegas Strip. De kenmerkende bolvormige structuur is ontworpen om op te gaan in de skyline van de stad en tegelijkertijd een uniek herkenningspunt te vormen. Het bolwerk is 112 meter hoog en is voorzien van ’s werelds grootste LED-scherm: 19.000 x 13.500 pixels.

De MSG Sphere belooft een podium te worden voor de meest spectaculaire evenementen en shows ter wereld. Met een capaciteit van duizenden toeschouwers biedt de locatie ruimte voor grootschalige concerten, adembenemende theatervoorstellingen, innovatieve presentaties en nog veel meer.

MSG heeft plannen om meerdere Spheres te bouwen op verschillende locaties over de hele wereld. Maar dit soort bouwprojecten zijn alles behalve goedkoop. Om de Sphere is Las Vegas te bouwen is naar verluidt een bedrag van $ 2,3 miljard uitgetrokken. “Het is de grootste bol ter wereld en wordt in september officieel geopend met een U2-concert”, schrijft ondernemer en investeerder Joe Pompliano op Twitter.