In het bruisende rijkenreservaat Amsterdam-Zuid, waar cultuur, diversiteit en gastronomie samensmelten, bevindt zich NENI Amsterdam. Een culinaire oase die uw smaakpapillen betovert en uw vingers doet aflikken. Wie heeft gereserveerd wordt meegenomen op een meeslepende reis van de rijke smaken uit het Midden-Oosten en mediterraan. “NENI is hét go-to restaurant voor elke gelegenheid: van zakelijke dinertjes tot private dining, verjaardagen met zowel grote groepen als intieme settings.”

Oorsprong van NENI Amsterdam

De naam “NENI” is een afkorting van de voornamen van de vier zonen (Nuriel, Elior, Nadiv en Ilan) van de beroemde ondernemer Haya Molcho en zijn vrouw Nuriel. Deze getalenteerde familie heeft een uitstekende reputatie opgebouwd in de culinaire wereld, vooral vanwege hun Midden-Oosterse lekkernijen en hun unieke kijk op de Israëlische keuken. Wat begon als een bescheiden familiebedrijf in Wenen, is uitgegroeid tot een internationaal fenomeen, en NENI Amsterdam is de trotse vertegenwoordiging van dit familie-erfgoed.

Het restaurant bevindt zich naast het Olympisch Stadion van onze schilderachtige hoofdstad – in de omgebouwde Citroëngarage – en opende begin 2019 haar deuren. Het is een prachtig complex met een eigen restaurant met open keuken, cocktailbar, terras en bakkerij. NENI staat voor een Oost-Mediterrane keuken en eetervaring. “Het gaat allemaal om delen, mensen samenbrengen en het leven vieren.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NENI Amsterdam (@neni.netherlands)

Maar wie denkt dat NENI slechts een restaurant is heeft het mis. “NENI is meer dan alleen een restaurant. We hebben een groot team en veel afdelingen. We hebben een bakkerij, productieteam, cocktailbar, private dining ruimtes, events team en nog veel meer”, vertelt chef-kok Offir Slutzky aan Pure Luxe. “Veel kennis en kunde komt vanuit in-house. We laten ieder individueel teamlid focussen op zijn of haar kwaliteit en samen brengen we de juiste ervaring over op onze gasten.”

Het moment dat we de deuren openen en naar binnen wandelen valt ons oog op de moderne en eclectische elementen die samen het split-level interieur vorm en kleur geven. De open keuken is het kloppende hart van het restaurant, waar de getalenteerde koks de gerechten bereiden. Zij maken uitsluitend gebruik van verse ingrediënten en goede leveranciers, en dat is te merken. “Tijdens de service verlaat geen enkel gerecht de keuken zonder door mij gecontroleerd te zijn. Als het niet aan de normen voldoet, wordt het teruggestuurd.”

Mix tussen de Israëlische, Libanese en mediterrane keuken

De menukaart van NENI Amsterdam is een smeltkroes van exotische smaken en geuren. Geïnspireerd door de Israëlische, Libanese en mediterrane keuken, biedt NENI Amsterdam een breed scala aan verrukkelijke gerechten. “Mensen komen altijd terug voor onze hummus, falafel, Jerusalem plate en cheesecake. Maar kijk ook eens verder en probeer onze fried cauliflower en vegan Arayes”, aldus Slutzky.

Authenticiteit staat hoog in het vaandel

Op de hoogte blijven van de meest recente culinaire trends en ontwikkelingen kan een hele kluif zijn, maar daar heeft NENI zo haar vaste recept voor. “We doen aan grondige menu-engineering, vragen feedback aan onze gasten en betrekken ons team bij het creëren van nieuwe gerechten. Het hele team houdt van eten en gaat dan ook graag naar veel restaurants overal ter wereld. Ik ben zelf Israëlisch, wat helpt met de nodige authenticiteit in onze gerechten. Ook eigenaresse Haya en haar team worden betrokken bij het creëren van het nieuwe menu. We proberen de laatste trends te begrijpen en proberen daarop in te spelen, maar houden altijd vast aan authenticiteit.”

“Per maand krijgen we tussen de 6 en 7 duizend individuele gasten bij NENI”

Het Amsterdamse restaurant heeft voldoende plek om tegelijk circa 200 persenen te bedienen en wie sporadisch langsrijdt, zal opmerken dat er niet vaak stoelen overblijven. “Per maand krijgen we tussen de 6 en 7 duizend individuele gasten bij NENI”, meent Slutzky.

En daar zitten ook zeker beroemde gasten tussen. Denk aan gevestigde namen als Doutzen Kroes, Sunnery James, Marieke Elsinga, Constantijn van Oranje, Anna Nooshin, Dionne Stax, maar ook sportlegendes als Remy Bonjasky, Edwin van der Sar en Klaas Jan Huntelaar.