Bij Pure Luxe zijn we intussen vrij bekend met Salar Azimi en zijn familie. Zo hebben we eerder al gekeken naar het luxe wagenpark dat hij samen met zijn broer bezit en zijn we zelfs bij hem langs geweest om te zien hoe hij zichzelf van vluchteling tot multimiljonair omtoverde. Nu deed het EO-programma “Waar doen ze het van” een kijkje in de portefeuille van Azimi.

Salar Azimi verdient € 130.000 per maand

In het programma gingen de mensen op bezoek bij Salar Azimi en deden ze een kijkje in hun bankzaken. Ondanks dat hij recent wordt verdacht door het OM van witwassen, leek hij in de aflevering van 2020 vrij open over zijn uitgaven en inkomsten.

De familie woont in een kasteel in Aardenburg, zowel Salar Azimi met zijn vrouw en twee dochters, als zijn broer en zijn ouders, ieder met zijn eigen verdieping. Azimi’s gezin woont op de begane grond, die naar eigen zeggen volledig is ingericht op de smaak van Annika, zijn vrouw. Naast hun prachtige woning, bezitten Azimi en zijn broer samen een wagenpark van maar liefst 13 luxe auto’s, met nog een aantal op de bestellijst.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Salar Azimi (@salarazimi)

Zijn verdiensten vloeien uit zijn verschillende bezittingen, waaronder een hotelketen genaamd “Hotel Aarden” in Zeeland. Ook bezit Salar Azimi een voetbalclub, waar hij maar al te graag zijn support komt laten zien als ze een wedstrijd spelen. “Een voetbalclub is meer een hebbedingetje,” vertelt Azimi in de aflevering. “Hetzelfde als een privéjet, of een boot. Die koop je niet omdat je daar perse behoefte aan hebt.”

Het gezin eet zelfs buitenshuis in het hotel vlakbij hun paleisje. Bij de vraag waarom Annika Azimi en haar dochters eigenlijk nooit thuis eten, zegt ze: “Nou, dan moet ik boodschappen doen en dat kost tijd.” Ze merkt op dat er geen bezorgservice is voor boodschappen in haar omgeving. “Als hier toch een heel buffet staat, dan lijkt het me makkelijker en handiger om hier te eten.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Salar Azimi (@salarazimi)

Daarnaast geeft Azimi aan dat, wanneer hij met zijn gezin op stap gaat en bekenden opzoekt, hij vaak voor dingen niet ‘mag’ betalen. “Overal waar we komen, moet ik altijd moeite doen om te mogen betalen.” Hij vertelt dat als hij ergens voor wordt uitgenodigd, hij nooit hoeft te betalen, omdat zijn aanwezigheid weer voor publiciteit van bedrijven zorgt. “Sterker nog, als ik naar een discotheek ga, krijg ik geld om erheen te gaan, omdat het voor hun promotie is dat ik daar ga feesten.”

OM legt beslag voor miljoenen van Azimi

Enfin, hoewel Azimi zijn boekje in de aflevering flink heeft geopend over zijn verdiensten, gaat het er volgens het Openbaar Ministerie er achter gesloten deuren anders aan toe. Zo heeft ABN Amro, één van de banken waar Azimi bij zat, vraagtekens gezet bij zijn zakelijke activiteiten en heeft kort daarna de relatie beëindigd. Zo bleek dat Azimi dubieuze transacties met Iran en Turkije zou hebben verricht.

Ondertussen heeft het OM beslag gelegd op onder meer een hotel, verschillende huizen, huurpenningen, bankrekeningen, aandelen en inkomsten uit de BV’s van Salar Azimi en zijn broer. Ze worden verdacht van valsheid in geschrifte. Het onderzoek van het OM loopt nog.