Op het parcours streven ze naar snelheid, maar wanneer F1-coureurs de pit verlaten, omringen ze zich met prachtige, persoonlijke pareltjes. Benieuwd welke auto’s de F1-coureurs in hun privéleven rijden?  Ontdek de decadente droomwagens van deze snelheidsduivels.

Max Verstappen

Het Formule 1-fenomeen heeft wereldwijd fans betoverd met zowel zijn prestaties als persoonlijkheid. In tegenstelling tot wat men zou verwachten van het wagenpark van Verstappen, ligt zijn autocollectie voornamelijk in het domein van Aston Martin. Hij bezit een indrukwekkende reeks modellen: de DB-11, DBX SUV, DBS Superleggera en Vantage. Deze luxueuze auto’s stralen rijkdom en succes uit, evenals de bestuurder.

Verbazingwekkend genoeg is zijn dagelijkse keuze een Renault Clio. Jawel, een Renault Clio! Deze compacte hatchback staat mijlenver af van de krachtige racewagens op het circuit. De betekenis achter deze keuze is intrigerend. De Clio was namelijk zijn allereerste auto, lang voordat hij legaal mocht rijden. Hiermee leerde hij autorijden en zette hij zijn eerste stappen richting professioneel racen. Het feit dat Verstappen zijn vertrouwde Clio blijft besturen, ondanks zijn succes en keuzevrijheid, getuigt van zijn bescheidenheid. Dat gezegd hebbende, bezit Max nog wel een Aston Martin die menigeen de adem beneemt: de Aston Martin Valkyrie, met een prijskaartje van ongeveer € 3 miljoen.

Dat is trouwens kleingeld voor ons Max, dit is namelijk het vermogen van Verstappen.

Lando Norris

Op slechts 23-jarige leeftijd behoort hij tot een van de jongste Formule 1-coureurs, maar nog indrukwekkender is zijn jaarlijkse inkomen van meer dan 20 miljoen dollar. Lees hier alles over het vermogen van Lando Norris.

Naast zijn passie voor racen, koestert Norris een diepe liefde voor superauto’s, met name McLarens. De Britse coureur heeft een indrukwekkende verzameling iconische sportwagens, waaronder de McLaren 570S, GT, 720S, 765 LT en andere prachtige bolides die zijn garage vullen. Met een totale waarde van zo’n € 1,2 miljoen aan auto’s heeft hij nog talloze jaren om zijn collectie verder uit te breiden.

Norris’ liefde voor McLarens is geen toeval; het merk heeft altijd al een bijzondere plek in zijn hart gehad. Zowel de snelheid, prestaties als de geschiedenis en erfgoed van McLaren spreken hem enorm aan. Als kind droomde hij er al van om zelf achter het stuur van een McLaren te zitten. Nou, dat is gelukt.

Hoewel sommigen kritiek hebben op Norris’ extravagante autocollectie, is het belangrijk om te onthouden dat hij deze auto’s niet louter als statussymbolen bezit. Als professioneel coureur waardeert hij de technische aspecten en het vakmanschap van elke McLaren en geniet hij van de rijervaring en adrenalinekick in zijn vrije tijd.

Lewis Hamilton

Eigenlijk staat Lewis bovenaan de lijst. Hij is een zevenvoudige Formule 1-kampioen en houdt het record voor de meeste overwinningen en podiumplaatsen in de sport. Momenteel verdient hij alleen al een basissalaris van € 40 miljoen per jaar. Zijn autocollectie is eveneens van buitengewone klasse, met onder andere de Mercedes-AMG Project One ter waarde van € 2,7 miljoen, de McLaren P1 ter waarde van € 1,1 miljoen en de LaFerrari Aperta ter waarde van € 2,2 miljoen. Naast deze moderne meesterwerken bezit hij ook klassiekers, zoals een 1966 Shelby Cobra 427 ter waarde van meer dan € 2 miljoen.

Hoewel hij beschikt over zoveel kostbare auto’s en een van de beste coureurs is, is het vermeldenswaardig dat Hamilton niet altijd even voorzichtig is met zijn voertuigen. In 2015 veroorzaakte hij een ongeluk met zijn paarse Pagani Zonda, waarbij hij tegen geparkeerde auto’s botste. Pijnlijk.

Dit is het vermogen van Lewis Hamilton.