In zijn indrukwekkende carrière heeft Lando Norris, een opkomende ster in de wereld van de Formule 1, zijn talent en vastberadenheid getoond. Norris, die in Bristol is geboren, begon op jonge leeftijd met karting, een sport waarbij hij snel opviel en nationale kampioenschappen won. Na een succesvolle kartcarrière maakte hij de switch naar autorenner. Hij won de Ginetta Junior Championship en de MSA Formule Champions voordat hij in de Formule 2 en de Britse Formule 3 wereldkampioen werd. Niet slecht voor een 23-jarige!

Het Succes

Norris debuteerde in de Formule 1 in 2019 voor het McLaren-team. Hoewel hij in zijn debuutseizoen een aantal problemen en ongelukken tegenkwam, toonde hij indrukwekkende racevaardigheden en behaalde hij zijn eerste podiumfinish tijdens de 2020 Oostenrijkse Grand Prix.

Norris presteerde het daaropvolgende jaar nog beter en eindigde op het podium in races in Monaco en Oostenrijk. Zijn voortdurende groei als coureur heeft McLaren geholpen bij het behalen van een stabiele derde plaats in het Constructeurskampioenschap. Norris bleef in 2021 bij McLaren werken en maakte sterke prestaties, waaronder nog een podiumplaats in Italië. De jonge Formule 1-coureur toont tot de dag van vandaag veel potentieel. Norris bewijst dat talent, vastberadenheid en doorzettingsvermogen essentieel zijn voor succes in de autosportwereld. Maar de hamvraag is natuurlijk: wat is het vermogen van Lando Norris?

Wat is het vermogen van Lando Norris?

Zoveel dingen behaald op een jonge leeftijd, maar hoeveel verdient Lando eigenlijk? De McLaren-coureur zette in 2022 zijn handtekening onder een nieuw contract bij het team, waardoor hij naar volgens geruchten een van de bestbetaalde coureurs in de Formule 1 werd.

Als een van de meest veelbelovende talenten in de motorsport, heeft de Brit zijn waarde bewezen en een deal gesloten waarmee hij vermoedelijk € 20 miljoen per jaar krijgt. En dat is nog exclusief alle bonussen die hierbij komen kijken zoals podiumplaatsingen en sponsors. Daarnaast heeft hij waarschijnlijk nog allerlei persoonlijke investeringen waar wij geen zicht op hebben.

U zou denken dat dit hem de rijkste Norris zou maken, maar niets is minder waar: Zijn vader, Adam Norris, is met een vermogen van €200 miljoen de rijkste van de familie en staat daarmee in de top 600 rijkste mannen van Groot Brittannië.

Benieuwd wat ons Max verdient? Dit is het vermogen van Max Verstappen