De Japanse hotdog genaamd “Juuni Ban” heeft officieel de titel van duurste hotdog ter wereld volgens het Guinness Book of Records. Maar wat zit daar dan wel niet op? En wat mag zoiets kosten? Over het algemeen associeren we de hotdog toch altijd met afvalvlees, maar een kleine tip van de sluier: dat is hier niet het geval.

Van de troon gestoten

De “California Capitol City Dawg (Triple C)” was voorheen bekend als ’s werelds duurste hotdog. Met een lengte van 45 centimeter en een prijskaartje van $145 of €109 was deze gastronomische creatie een waar statussymbool. Het bestond uit een speciaal gemaakte premium rundvlees hotdog met luxueuze ingrediënten zoals Franse mosterd, knoflook- en kruidenmayonaise, gebakken sjalotten, spek, tomaat, cranberries, zwarte peper, witte truffelboter en Zweedse elandkaas. Ja, die kaas is dus ook echt gemaakt van elandmelk.

Geserveerd op een kruidig focacciabroodje zorgde deze hotdog voor een onvergetelijke smaaksensatie als we de recensies mogen geloven. Voor dit broodje moest men echter wel bereid zijn om ongeveer €122,80 neer te tellen, een prijs die we niet direct kunnen verantwoorden als we kijken naar de toch wel bescheiden ingrediënten.

Wat is er nodig om dit record binnen te slepen?

Slechts weinig restaurants durven zich aan recordpogingen zoals deze te wagen, aangezien er aan strenge eisen moet worden voldaan. Tokyo Dog, de trotse maker van Juuni Ban, moest maar liefst zes maanden wachten voordat hun aanmelding werd goedgekeurd voor deze prestigieuze titel. Genoeg tijd om na te denken over wat voor exclusieve ingrediënten ze gaan gebruiken en hoe ze de delicatesse op een broodje gaan bereiden.

En wat zijn dan precies de ingrediënten die deze hotdog zijn exorbitante prijskaartje geven? Juuni Ban is een indrukwekkende creatie met een lengte van 30 centimeter, daar kan menig man alleen maar van dromen. Het bevat luxueuze ingrediënten zoals foie gras, geschaafde zwarte truffels, kaviaar en nog veel meer hoogwaardige smaakmakers op een broodje van brioche.

Deze culinaire combinatie zorgt voor een explosie van smaken en texturen die zelfs doorgewinterde fijnproevers versteld zal doen staan. De prijs voor dit gastronomische kunstwerk bedraagt $169 of €128, wat het tot een ware traktatie maakt voor alle zintuigen.

Hoe krijg ik de duurste hotdog ter wereld in mijn mond?

Maar hoe kan men genieten van deze exclusieve delicatesse? Helaas is het niet zo eenvoudig als even binnenlopen bij uw lokale hotdogkraam. Allereerst zult u een vliegticket naar Seattle moeten boeken, maar dan bent u er nog niet. Om te kunnen genieten van de Juuni Ban moet men geduld hebben. Er is namelijk een wachttijd van twee weken nodig om de benodigde ingrediënten te bestellen en het broodje te bereiden. Eigenaar Eugene Woo heeft uitgebreid onderzoek gedaan om het perfecte recept te creëren en het duurde een heel jaar voordat hij tevreden was met het uiteindelijke resultaat. Maar voor wie geduld heeft, is de beloning des te zoeter.