We kennen Pharrell Williams natuurlijk als wereldberoemde zanger en rapper, maar de 50-jarige Amerikaan vult zijn dagen tegenwoordig ook als creatief directeur van luxemerk Louis Vuitton. Dat heeft ertoe geresulteerd dat Williams een eigen versie van de befaamde ‘Speedy’-handtas mocht ontwerpen. Deze tas, met de opvallende naam ‘Millionaire Speedy’ verscheen al verschillende keren om de schouder van de zanger. Het draagt een prijskaartje van $ 1 miljoen, maar is helaas niet voor de gewone consument te koop.

Pharrell Williams ontwerpt eigen Louis Vuitton-handtas t.w.v. $ 1 miljoen

Waar we Pharrell Williams vooral kennen van hits als Get Lucky, Happy en Cash in Cash Out is hij sinds dit jaar ook te bewonderen als creatief directeur van Louis Vuitton. Na het overlijden van de vorige creatief directeur, Virgil Abloh in 2021, nam Pharrell Williams de rol op zich. In de lente-zomer herencollectie van 2024 zijn onder meer de goedkopere ‘Speedy’-tassen maar ook zonnebrillen te bewonderen. Zie de derde slide van de Instagram-post hieronder voor een foto van de tas.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door P.J. Tucker (@pjtucker)

Afgelopen juni werd zijn eerste collectie gepresenteerd tijdens de mannenmodeweek in Parijs. In de Franse hoofdstad werd hij verschillende keren gespot met een felgele handtas om de schouder. Dat blijkt dus te gaan om de Millionaire Speedy, de handtas die door Williams, onlangs gespot met een elegante Audemars Piguet Royal Oak om de pols, zelf ontworpen is. De handtas is gemaakt uit krokodillenleer en beschikt over een diamanten afwerking. Hij is echter niet te koop voor het grote publiek, maar is enkel voor vrienden van het merk of van de zanger te koop. Het prijskaartje bedraagt een goede $ 1 miljoen. Overigens minder absurd dan de Louis Vuitton-tas ter grootte van een zoutkorrel, die voor $ 60.000 werd verkocht.

Basketballers poseren vol trots met Millionaire Speedy

Een beperkte oplage is dan ook beschikbaar. De ‘Millionaire Speedy’ wordt aangeboden op bestelling in de kleuren rood, groen, geel, blauw en bruin. Dat werd bekend nadat basketballer P. J. Tucker een foto op Instagram plaatste waarmee de handtas werd onthuld. In de fotoserie zat tevens een screenshot waarop de kleuropties van de tas te zien zijn, net zoals het prijskaartje en de tekst “enkel voor intern gebruik”. De handtas is dan ook nergens terug te vinden op de site van Louis Vuitton, maar hij lijkt wel beschikbaar te zijn voor mensen die dicht bij de zanger en het luxehuis staan.

Ook een nóg bekendere basketballer, in de persoon van LeBron James, werd al met de Millionaire Speedy gespot. Hij koos voor de groene versie zonder de diamanten afwerking.