Een rondreizende Maleisische zakenvrouw kreeg afgelopen 8 december de schrik van haar leven. Zij liet haar ring, ter waarde van $ 800.000 achter op een tafel in het luxe Ritz-hotel in Parijs, maar kreeg bij terugkomst de schrik van haar leven. De ring lag niet meer op de plek waar hij lag. Maar het verhaal kreeg een bijzondere wending.

Vrouw raakt haar ring van $ 800.000 kwijt in het Ritz-hotel in Parijs

De Maleisische vrouw diende onmiddellijk een klacht in bij het vijfsterrenhotel, gelegen aan de Place Vendôme. Het hotel werkte mee en verklaarde dat het alle aanwijzingen zou onderzoeken. De verdwijning van een ring uit een kamer in een van de meest luxueuze hotels ter wereld, een symbool van de high society, leek op diefstal. De politie startte een onderzoek en de aanklagers wilden graag vaststellen of het inderdaad om een ​​inbraak ging. De ring werd na twee dagen echter teruggevonden op een wel heel bijzondere plek.

De ring werd namelijk teruggevonden in een stofzuigerzak. Het incident was voor de Maleisische vrouw reden genoeg om haar toekomstige bezoeken aan het 125 jaar oude legendarische hotel te heroverwegen. Volgens Le Parisien heeft het parket van Parijs het onderzoek toegewezen aan de banditisme-onderdrukkingsbrigade. De officier van justitie zal beslissen over de vervolgstappen, die de zaak kunnen sluiten of tot verder onderzoek kunnen leiden.

Het Ritz-hotel geldt als een van de meest prestigieuze hotels van Parijs. Het hotel met 159 kamers heeft met zijn allure de afgelopen decennia illustere beroemdheden aangetrokken, waaronder Coco Chanel, Audrey Hepburn en Maria Callas.

Verklaring

Het Ritz Hotel bood de vrouw drie nachten gratis slapen aan ter compensatie. De gemiddelde prijs van een overnachting in het vooraanstaande pand is $ 3.000, wat betekent dat het hotel dacht dat een commercieel gebaar van bijna $ 10.000 goed genoeg was om goed te maken wat er met de ring van $ 800.000 gebeurde, met de meest royale Suite Impériale van $ 20.000 per nacht. Dat is pas een verontschuldiging.