Het is geen geheim dat Lionel Messi een van de grootste voetballers aller tijden is. Zijn uitzonderlijke talent, onnavolgbare dribbels en dodelijke precisie voor het doel hebben hem talloze titels en persoonlijke prijzen opgeleverd. En nu heeft zijn nalatenschap nog meer glans gekregen, aangezien zes WK-shirts, die hij droeg tijdens het WK van 2022 in Qatar, onlangs zijn geveild voor een totaalbedrag van maar liefst € 7,1 miljoen.

Zes WK-shirts van Lionel Messi leveren fortuin op

Het veilinghuis Sotheby’s organiseerde de veiling waarbij fans en verzamelaars de kans kregen om te bieden op deze unieke stukken sportgeschiedenis. De shirts waren afkomstig uit wedstrijden tegen Saoedi-Arabië, Mexico, Australië, het Nederlands elftal, Kroatië en Frankrijk. Het shirt dat Messi droeg tegen Polen ontbrak helaas in de collectie. Desondanks was er grote belangstelling voor deze bijzondere items.

De verwachtingen waren hooggespannen bij Sotheby’s, aangezien zij eerder al hadden laten weten te hopen op een opbrengst van meer dan 10 miljoen dollar. Hoewel dit doel niet werd behaald, is het bedrag van € 7,1 miljoen nog steeds indrukwekkend te noemen en overtreft het eerdere records voor sportmemorabilia van Messi.

De populariteit van Lionel Messi als voetballer speelt hier natuurlijk een grote rol in. Zijn prestaties tijdens het WK van 2022 waren ronduit spectaculair, met zeven doelpunten die een cruciale rol speelden in de weg naar de wereldtitel voor Argentinië. Het was dan ook geen verrassing dat hij voor de achtste keer werd verkozen tot beste voetballer van de wereld.

Sportmemorabilia als waardevolle investering

Maar er is meer aan de hand dan alleen Messi’s sportieve successen. Deze veiling toont ook aan hoe sportmemorabilia steeds meer gewaardeerd worden door verzamelaars en investeerders over de hele wereld. Voetbalshirts van iconische spelers worden gezien als waardevolle stukken geschiedenis en kunnen aanzienlijke bedragen opbrengen.

Het feit dat deze zes shirts van Messi zo’n hoog bedrag hebben opgeleverd, benadrukt nogmaals zijn status als een van de meest bewonderde en gevolgde sportsterren ter wereld. Het zijn niet alleen fans die deze items graag willen bezitten, maar ook investeerders die geloven in de toenemende waarde ervan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi)

Deze veiling is slechts het nieuwste voorbeeld van hoe sportmemorabilia een bloeiende markt vormen. Van gesigneerde voetbalshirts tot historische sportartikelen, er is een groeiende vraag naar deze unieke en waardevolle objecten. Verzamelaars zien ze als tastbare herinneringen aan iconische momenten en spelers, terwijl investeerders ze beschouwen als potentiële winstgevende beleggingen.

Het succes van deze veiling heeft ongetwijfeld andere spelers en clubs geïnspireerd om soortgelijke initiatieven te overwegen. Het kan zelfs leiden tot een nog grotere vraag naar sportmemorabilia en hogere opbrengsten in de toekomst.

Een mijlpaal voor Messi

Al met al is het veilen van deze zes WK-shirts van Lionel Messi voor ruim € 7 miljoen een opmerkelijke gebeurtenis die de toenemende waarde en interesse in sportmemorabilia onderstreept. Het laat zien dat fans en verzamelaars bereid zijn grote bedragen te betalen voor stukken geschiedenis die verbonden zijn met hun idolen.

Voor Messi zelf is dit een nieuwe mijlpaal in zijn indrukwekkende carrière. Niet alleen heeft hij records gebroken op het veld, maar nu blijkt ook dat zijn shirts evenveel impact hebben buiten het veld. Het is een eerbetoon aan zijn buitengewone talent en prestaties, en een bevestiging van zijn status als een ware legende in de voetbalwereld.

De veiling van deze zes WK-shirts laat zien dat Lionel Messi niet alleen kampioenschappen wint, maar ook harten verovert en geschiedenis schrijft, zowel binnen als buiten de lijnen. En wie weet welke records er nog meer gebroken zullen worden door deze voetbalgrootheid?