Formule 1-coureur Fernando Alonso is verschenen in een wel hele bijzonder Ferrari. De Spanjaard kwam de straten van Monaco opgereden in misschien wel dé Ferrari. De formule 1-coureur reed ooit voor het team van Scuderia Ferrari, de racedivisie van het Italiaanse automerk Ferrari. De Spanjaard kreeg dus niet alleen een goed salaris in zijn tijd bij Ferrari, maar de Formule 1-coureur mocht ook vooraan in de rij staan voor straatlegale parels. Alonso heeft met dit privilege een auto weten te bemachtigen waarvan er slechts 499 zijn gemaakt door de Italiaanse autofabrikant.

Formule 1-coureur Fernando Alonso gespot in exclusieve Ferrari van € 4 miljoen

Fernando Alonso is een Spaanse Formule 1-coureur. Hij maakte zijn debuut in de Formule 1 in 2001. De Spaanse racelegende wist wereldkampioen te worden in 2005 en 2006 voor het raceteam van Renault. In 2005 was Alonso als 24-jarige op dat moment de jongste wereldkampioen in de Formule 1 ooit. In 2010 werd dit record van hem afgepakt door de Duitser Sebastian Vettel. De Spanjaard reed voor het raceteam van Ferrari in de periode van 2010 tot en met 2014. De Spanjaard greep maar liefst drie keer naast de wereldtitel in het rode pak van Ferrari.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door GR EG (@greg.s812)

Fernando Alonso greep in die periode echter niet naast een van ’s werelds meest gewilde Ferrari’s. Fernando Alonso is namelijk gespot in de Ferrari ‘LaFerrari’. De Italiaanse autofabrikant lieten slechts 499 LaFerrari’s van de band af rollen. De Formule 1-coureur reed de servicegarage van Ferrari uit in de prinsendom Monaco. De auto was langsgebracht voor een gewoonlijke beurt en werd toen opgehaald door de eigenaar hemzelf. De auto van Alonso is uitgevoerd in de kleur ‘Nero DS Opaco’. Dit bestaat uit een matzwarte kleur met rode accenten. De velgen zijn uitgevoerd in een matzwarte kleur en de remklauwen zijn uitgevoerd in een rode kleur, hierdoor matchen de wielen bij het exterieur.

Dit steigerende paard kan in minder dan drie seconden naar 100 km/u sprinten

De LaFerrari is aangedreven door een 6,3-liter atmosferische V12-motor. De aandrijflijn van de LaFerrari bestaat uit een verbrandingsmotor en een elektromotor. De combinatie van deze twee motors zorgt ervoor dat de Ferrari over een vermogen beschikt van 963 pk. Dit steigerende paard met achterwielaandrijving kan in minder dan drie seconden van 0 naar 100 km/u sprinten. De Ferrari kan daarnaast een topsnelheid bereiken van maar liefst 350 km/u. De marktwaarde van deze auto ligt dan ook niet voor niets tussen de € 3.000.000 en € 5.000.000. Afgelopen zomer liet de Formule 1-coureur zijn Ferrari Enzo nog veilen. De auto verdween uiteindelijk voor bijna € 5,5 miljoen onder de hamer.

Alonso is niet de enige met een LaFerrari in de Formule 1-wereld. De Britse Formule 1-coureur, Lewis Hamilton, maakte kort geleden bekend te gaan rijden voor het team van Ferrari. Hamilton gaat hier een astronomisch hoog salaris verdienen, maar hiervan hoeft hij geen LaFerrari te kopen. De Brit beschikt namelijk al over een prachtig, in Ferrari rood uitgebrachte, LaFerrari. Voor Hamilton mist er nog een belangrijke Ferrari in zijn garage, een 250GT California Spyder uit 1958. Hopelijk heeft de Britse formule 1-coureur het voor elkaar gekregen dat deze auto is opgenomen in zijn contract. De Nederlandse Formule 1-coureur, Max Verstappen, is de trotse eigenaar van twee Ferrari’s, de Ferrari Monza en de Ferrari Pista. Misschien wordt hij ooit de derde coureur in het rijtje van LaFerrari eigenaren.