De Britse Formule 1-coureur Lewis Hamilton heeft iedereen in de Formule 1-wereld geschokt. De zevenvoudig wereldkampioen maakt de overstap van Mercedes naar aartsrivaal Ferrari. Hamilton debuteerde in 2007 voor het McLaren-team als tweede rijder naast Fernando Alonso. De coureur heeft ontzettend veel records op zijn naam, zo is hij de enige coureur met meer dan honderd polepositions op zijn naam en heeft hij maar liefst zeven wereldtitels weten te prolongeren. Inmiddels heeft hij met 103 overwinningen de meeste keren een Grand Prix gewonnen. Afgelopen seizoenen wist de Brit niet meer te winnen, met de overstap naar Ferrari doet Hamilton nog een laatste poging voor de wereldtitel.

Lewis Hamilton kiest voor nieuw avontuur bij Ferrari

Vorige week bevestigde Mercedes het einde van de samenwerking met Lewis Hamilton. De Brit maakt een overstap naar het Italiaanse raceteam Scuderia Ferrari. Hamilton zal hier Carlos Sainz opvolgen, zijn contract loopt eind 2024 af. Hamilton zal altijd dankbaar zijn voor zijn ongelofelijke tijd bij Mercedes, maar is op zoek naar een nieuwe uitdaging in zijn carrière. De teambaas van Mercedes, Wolff, is dan ook trots op de succesvolste relatie die de Formule 1 ooit gekend heeft, hij vindt het spannend om na te denken over de mogelijkheden in de toekomst. Echter wil Wolff zich eerst focussen op het laatste seizoen van Hamilton bij Mercedes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Vorig jaar werd er al geflirt tussen Ferrari en Hamilton. De Brit maakte een einde aan alle speculaties door zijn aflopende contract bij Mercedes met twee jaar te verlengen. Echter stond in dit contract een clausule waardoor de Brit na komend seizoen al kan vertrekken naar Ferrari. Vanaf 2025 wil Lewis Hamilton jacht maken op de wereldtitel in het team van Ferrari. Het vermoeden van sommige racefans, dat Hamilton de overstap maakt voor financieel gewin, klopt niet. In tegendeel zelfs, de zevenvoudig wereldkampioen gaat achteruit op zijn salaris bij Ferrari.

Levert ruim € 1o miljoen salaris in

Hamilton verdiende bij Mercedes een astronomisch hoog salaris bij Mercedes van ruim € 50,5 miljoen. In dit contract speelde de coureur op safe, hij koos voor een hoog basissalaris met beperkte bonusconstructies. Bij Ferrari zou Hamilton dit andersom gekozen hebben. Volgens lokale bronnen koos hij voor een lager basissalaris, maar door middel van prestatiebonussen kan hij dit bedrag flink opvoeren. Bij het behalen van iedere vooraf afgesproken prestatie ontvangt Hamilton een bonus van een flink bedrag. Wanneer hij alle prestatiebonussen weet te behalen krijgt hij in totaal ruim € 50 miljoen extra boven op zijn salaris.

Lewis Hamilton zal € 40 miljoen per seizoen gaan verdienen als hij voor het team van Ferrari rijdt. Dit betekent dat hij ruim € 10 miljoen inlevert per seizoen als het aankomt op zijn basissalaris. Hamilton tekende een deal voor twee jaar bij Ferrari, met optie voor het bijtekenen van een derde jaar. Dit betekent dat de Britse autocoureur een schone kans ziet om te presteren in het rood en serieus jacht wil maken op zijn achtste wereldtitel in 2025.