Vol trots ontving restaurant The Charles 14 punten van Gault&Millau, als nieuwkomer een mooie score. Sinds 29 september 2023 heeft restaurant The Charles in Nistelrode haar deuren geopend, als onderdeel van de exclusieve business- en golfclub The Duke Club. SVH Meesterkok Alain Alders is als F&B Manager verantwoordelijk voor de keuken: “We zijn ontzettend trots op deze prestatie, wij willen op een hoogstaand en toch toegankelijke manier onze gasten culinair verwennen.”

Restaurant The Charles biedt exclusieve faciliteiten

Gault&Millau schrijft er het volgende over: ”Met exclusieve faciliteiten voor leden – golf, suites, auditoria en business lounges – ontkom je op deze gedistingeerde locatie niet aan een torenhoge drempel. Het onthaal is eerbiedig, de vakbekwame bediening beleefd en de ambiance en het interieur kreeg recent een make-over. Los van dit exclusieve decorum wordt er hier vooral goed gekookt. Die lof mogen we het nieuwe keukenteam onder leiding van Alain Alders toezwaaien. Hij koppelt flagrant frisse mediterrane componenten als venkel, aubergine, paprika-tomatensalsa en basilicum aan à point gegrilde rode mul. Maar ook een nootachtig aards garnituur van eekhoorntjesbrood, gebarbecuede knolselder, quinoa en cashewnoten aan prachtig gegaarde entrecote. En wat te denken van het subtiele samenspel tussen ganache, stroopwafel, bramen en ijs van shisoblad? Meesterschap. Bovendien biedt de geweldige wijnkaart hier, met veel topwijnen, brede ondersteuning op al die Frans klassieke creativiteit. Twee koksmutsen zijn hier op zijn plaats.”

The Duke Club

Alain Alders is als F&B Manager verantwoordelijk voor alle horeca binnen The Duke Club. Hij staat chef Jack Blackwell van The Charles bij in het bewaken en het behouden van het concept en de filosofie. Zowel Alain als Jack zijn veel in het restaurant te vinden. Ze verwelkomen gasten en vragen naar speciale wensen. Vanaf dan nemen ze alles uit handen en zorgen ze ervoor dat het hun gasten aan niks ontbreekt. The Charles werkt niet met een kaart, Jack geeft zijn koks alle ruimte om iedere dag uitgebalanceerde menu’s te creëren. Sommelier Luuk Egelmeer en zijn zwarte brigade maken de culinaire beleving helemaal af. En wie geen zin heeft om naar huis te gaan, boekt een van de achttien exclusieve suites in The Duke Suites, inclusief toegang tot de golfbaan en een butler die 24/7 klaarstaat.

The Charles is woensdag tot en met zaterdag geopend van 18.00 tot 01.00 uur en op donderdag en vrijdag van 12.00 tot 16.30 uur. Kijk voor meer informatie en arrangementen op www.thecharles.nl en www.thedukesuites.nl.