In de wereld van high-performance auto’s is de Audi RS6 altijd al een icoon geweest. Maar wanneer je de voormalige eigenaar een YouTube-sensatie zoals Don de Jong is, wordt het verhaal nog interessanter. Don de Jong, bekend om zijn drastische autoaanpassingen en gewaagde stijl, heeft zijn stempel gedrukt op een Audi RS6 van de vierde generatie, waardoor het een onmiskenbaar monster op de weg werd. Echter, zoals met alle goede dingen, evolueert ook deze bolide. Nu staat deze opmerkelijke wagen te koop, op zoek naar een nieuwe eigenaar die zowel het vermogen als de esthetiek kan waarderen, zij het in een iets subtielere verpakking.

De meest opvallende Audi RS6 in Nederland

Don de Jong is een bekende persoonlijkheid in de wereld van YouTube. Hij heeft zijn faam verworven door middel van contentvideo’s en dagelijkse vlogs, waarbij hij een aanzienlijke online aanhang heeft vergaard. Naast zijn activiteiten op YouTube is Don mede-eigenaar van een bedrijf dat Focus Drink verkoopt, samen met Royalistiq. Met meer dan 1,11 miljoen abonnees op zijn kanaal begin 2024 heeft Don de Jong een aanzienlijke invloed op het online platform. Echter, Don’s passie strekt zich niet alleen uit tot de digitale wereld. Hij is een fervent liefhebber van auto’s en heeft met het succes van zijn YouTubekanaal en ondernemingsactiviteiten de mogelijkheid gehad om enkele zeer indrukwekkende supercars aan te schaffen.

audi-rs6-don-de-jong

Bron: Rijt

Onder zijn bezittingen bevinden zich onder andere een Lamborghini Huracán Performanté, Audi RS6 en Audi RS7. Vooral zijn Audi RS6 heeft een speciale plaats in zijn hart. Don heeft van deze auto een passieproject gemaakt, waarbij hij streefde naar het creëren van de meest opvallende RS6 in Nederland. Hij heeft talloze aanpassingen aangebracht aan de wagen, met als doel de ultieme combinatie van prestaties en esthetiek te bereiken. Ondanks zijn diepe verbondenheid met zijn Audi RS6, heeft Don uiteindelijk afscheid moeten nemen van deze wagen. Na een grondige transformatie met nog meer opvallende aanpassingen, kreeg de auto een WOK-status vanwege zijn extreme uiterlijk, waardoor een herkeuring noodzakelijk was. Don besloot afscheid te nemen van zijn Audi RS6.

RS6 met een indrukwekkende DarwinPro-bodykit

Een nieuwe eigenaar ging aan de haal met de auto en dat heeft geleid tot een verbluffend eindresultaat. De huidige eigenaar heeft deze Audi RS6 omgetoverd tot een waar monster op de weg, zowel qua prestaties als esthetiek. De bolide is uitgerust met een indrukwekkende DarwinPro-bodykit die niet alleen de agressiviteit van het ontwerp benadrukt, maar ook zorgt voor verbeterde aerodynamica. Deze bodykit omvat bredere spatborden, agressieve bumpers en zij-skirts die de auto een onmiskenbare aanwezigheid op de weg geven. Met een vermogen van maar liefst 700 pk, dankzij onder andere een Armytrix valved cat-back uitlaatsysteem en stage 3 software, is deze RS6 een waar beest op het asfalt. Elk detail, van de Carbon motorkap met glas tot de 21 inch Concaver Deepdish velgen, is zorgvuldig gekozen om de prestaties en het uiterlijk van deze wagen te optimaliseren.

audi-rs6-don-de-jong

Bron: Rijt

Echter lijkt het erop dat de huidige eigenaar ook alweer klaar is met de RS6. Na een uitgebreide transformatie onder leiding van de huidige eigenaar, merkte Autoblog op dat de Audi RS6 wederom te koop staat. Klaar om een nieuwe eigenaar te verwelkomen die het stokje wil overnemen van de huidige eigenaar en YouTube-ster Don de Jong. De adembenemende Audi RS6, met een verbluffend laag kilometeraantal van slechts 60.000, schittert momenteel op de markt voor een prijs van € 164.950. Deze parel van een auto staat te pronken bij Autobedrijf John van der Rijt.